Mi az a QuizNight?

Heti rendezésű, ingyenes kvízjáték csapatoknak. A kvízeket kocsmákban, kávézókban tartjuk, az este nyertes csapatai pedig italokat nyernek.

Hogyan lehet nevezni?

Csak foglalj asztalt a hozzád legközelebbi kvíz helyszínre, és gyere le hétfő este 8-ra egy 3-5 fős csapattal, a kvízmester a helyszínen elmondja a többi tudnivalót.

QuizNight Helyszínek

Friss topikok

  • nyúlósgumitej: Happy Hour!!! Ez azért szép húzás a GRUNDtól! Köszönjük! (2013.05.08. 09:19) Az év pubquize
  • nyúlósgumitej: A Még Nincs Név érte el a legmagasabb pontszámot 33 ponttal, de mivel fél ponton belul voltak dönt... (2013.04.29. 12:47) Kérem vissza a 30 pontunkat!
  • inquizitor: @BDzsH: próbálom mindenben a jót látni :) (2012.12.13. 18:31) Állítólag…
  • nyúlósgumitej: Egyértelmű, h a Hírcsárda :) (2012.12.06. 17:10) Blog.hu Karácsonyi buli
  • inquizitor: @nyúlósgumitej: megnyugodhatsz, nem ért el a kedves szerző annyit. Bár annyit talán még a Kedves V... (2012.10.17. 20:10) Habkönnyű hétfői haligali

2012.12.05. 14:59 inquizitor

Tovább a megkezdett úton

[Ezúton is csókoltatom a Négy kicsi inquizitor csapatot, sosem gondoltam volna, hogy megihletek bárkit is, akár negatív akár pozitív módon :D:D:D]

Újabb heti fordulót tudunk magunk mögött, szám szerint most már a tizedik regulárisat, és a téli szünet előtti utolsó előttit- attól függ, honnan nézzük. Félidőtől még messze vagyunk, az majd valamikor február végén esedékes, ha jól számolom. Nagy számvetésekbe így nem bocsátkoznék sem most, sem a spéci Mikulás- kvíz után. A hangulatom pedig meglenne hozzá, mert e sorok írása közben kitartóan szakad a hó, elkerülhetetlen az évvége- érzés.

Miután mindenki kihányta a szivárványokat, ugrassunk akkor arra a témára, amiért mindannyian idekattintottatok.

Ha nagyon egyszerűen le akarom rendezni az eheti írást, akkor elég rámutatnom a címre. Nem hiszem, hogy bárkinek is magyarázni kéne, mit jelent a megkezdett út. A múlt heti pontbarátabb játék köszönt vissza ismét, ami egyes kivételekkel talán még jobban megmutatkozott az eredményeken.
Kissé lagymatag kérdéseinkkel indítottunk, egyedül a csirkés/Dezsős volt üde színfolt, az fárasztóan ötletes volt. A többi eléggé se színe se szaga, úgy látszik év végre elfogytak a jó kérdések vagy Álmosék beáldozták ezt a könnyítések oltárán.
A kapcsolatkör is követte erre a hétre a múlt heti példát, részleteiben talán egy kicsit több problémát okozhatott néhány kérdés, direkt nem nézem vissza most, de múlt hétről egy komoly fejtörést okozót sem tudnék említeni, míg most volt néhány húzósabb. Elég a mosógépdobot, vagy a -sárkánnyal bonyolított- jegyet említeni, ugyanakkor egészét tekintve a nem csak kéthetes, hanem egész éves trend folytatódott, amibe szerintem belekötni nem érdemes, ha ez a koncepció, akkor nincs ezzel semmi baj.
Nagyon tetszett a merénylők- áldozatok párosítások, de indokolni igazából nem is nagyon tudom, meg nem is nagyon kell szerintem, jó volt és kész. Egyébként erről az ötösről általánosságban is az a véleményem, hogy a kvízek legjobban eltalált részei szoktak lenni (na, csak összefoglalok…) ebben a félévben. Egy kis konteos videó az egyikhez:

Nagyon szépen alakulnak az anagrammák is. Most már kőkeményen gondolkodni kell egy 5/5- ös körért, ami önmagában még nem lenne nagy kunszt, de nagyon jók a kérdések is, csak így tovább! A következő tízes vegyesfelvágottban meg aztán tényleg volt minden mi szem-szájnak ingere: általános iskolás töritől kezdve megtippelhetetlen cigarettás kérdésen, fizikán és sporton keresztül obskurus és kérdésben jól álcázott tengeri állatfajokig fasza kis keresztmetszetet kaptunk egy kvízíró kínjairól, mert azért ezt mind megszülni nem lehet valami egyszerű! :D A végén az ok-okozatos kérdésnél a karmán kívül- habár nekem elsőre nem tűnt megfelelőnek- a kauzalitás is jó válasznak bizonyult, viszont én nem látom be, hogy a pillangó- hatásnak mi köze lenne ehhez a kérdéshez. Tudom, hogy csak wikipédia, de nézzétek meg az angol oldalát mindkét elméletnek.
A +10-ről nem/sem tudok sok újat elmondani, talán még a múlt hetinél is jobban vonzotta a kockáztatni vágyókat, nem volt agyonbonyolítva, most még a rettegett hárompontos is olyan volt, hogy aki nem írta be, az a helyes válasz megjelenése után jó eséllyel a homlokára csapott, hogy: „Tééénylegbassszus!”

Jövő héten Mikulás- kvíz, sapkákat és jókedvet hozzatok, egyik sem fog ártani! Már most szólok, hogy a jövő heti összefoglaló után tervezem a téli szünetben folytatni majd az interjúsorozatot és lesz egy részletesebb statisztikai elemzés az őszi szezonról, szóval ne feledjétek majd bejglizabálás és vizsgázás közben sem a quiznight.blog.hu-t!

A végén pedig következzen három állandó rovatunk, ahol tudományos igényű alapossággal szedjük ízekre az aktuálisan lepergett kvízt:

1.Igazságossági- faktor-mérő-elemző központunk kimutatása kábéra (igen, tudjuk, ez nem 40. Azért kábéra, okoskák.)

Irodalom: 6
Történelem: 7
Popkultúra (modern film, zene, művészetek): 3
Természettudományok: 7
Művészettörténet (klasszikusok): 5
Technika: 2
Gazdaság: 3
Sport: 4

2. Ideális kvíz lett volna: random haj- és szemszínű, gyönyörű bölcsészlányok boldog sikkantásait vizionáltam a tegnapi kvíz alatt, úgyhogy gondolom nekik.

3. Bónusz egy mondat Szigor tanársegéd úrtól a zsar… a villámkérdésekről: A hallgató témaválasztása a vagabund hippik körében rendkívül népszerű lehet, de ez egy komoly, tudományos munka… és itt is megállta a helyét, így izmos négyötöd!

Ezzel zárom soraimat mára, remélve, hogy hétfőn ismét találkozunk a QuizNight immáron KILENC helyszínének valamelyikén, azután pedig itt a blogon vagy Facebookon, ahol komment és like és kommentlike formátumban fejezhetitek ki (nem)tetszéseteket, vitaindítóitokat, észrevételeiteket a kvízzel és a leírtakkal kapcsolatban!
Csak ismételni tudom az általam kiegészített régi, dakota közmondást: mindenki hozzon magával még egy embert, hogy ők is itt játszhassák az agyukat!

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://quiznight.blog.hu/api/trackback/id/tr194948819

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kocsmakvíz 2013.01.28. 13:06:41

> Kocsmakvíz, az unalmas hétfő esték ellen! Bár a műfaj és a jelenség nem új, talán a híre még nem jutott el mindenkihez, miszerint egyes kocsmákban nem csak csocsózni, dartsozni, meccset nézni, inni vagy beszélgetni lehet, hanem alkalmanként a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása