Mi az a QuizNight?

Heti rendezésű, ingyenes kvízjáték csapatoknak. A kvízeket kocsmákban, kávézókban tartjuk, az este nyertes csapatai pedig italokat nyernek.

Hogyan lehet nevezni?

Csak foglalj asztalt a hozzád legközelebbi kvíz helyszínre, és gyere le hétfő este 8-ra egy 3-5 fős csapattal, a kvízmester a helyszínen elmondja a többi tudnivalót.

QuizNight Helyszínek

Friss topikok

  • nyúlósgumitej: Happy Hour!!! Ez azért szép húzás a GRUNDtól! Köszönjük! (2013.05.08. 09:19) Az év pubquize
  • nyúlósgumitej: A Még Nincs Név érte el a legmagasabb pontszámot 33 ponttal, de mivel fél ponton belul voltak dönt... (2013.04.29. 12:47) Kérem vissza a 30 pontunkat!
  • inquizitor: @BDzsH: próbálom mindenben a jót látni :) (2012.12.13. 18:31) Állítólag…
  • nyúlósgumitej: Egyértelmű, h a Hírcsárda :) (2012.12.06. 17:10) Blog.hu Karácsonyi buli
  • inquizitor: @nyúlósgumitej: megnyugodhatsz, nem ért el a kedves szerző annyit. Bár annyit talán még a Kedves V... (2012.10.17. 20:10) Habkönnyű hétfői haligali

2012.10.17. 12:47 inquizitor

Habkönnyű hétfői haligali

Negyedik alkalommal értetlenkedek-értelmetlenkedek a hétfői kvíz okán és most először tényleg, de úgy istenigazából: mi volt ez kedves QuizSzerkesztők? Ti teljesen gyogyósnak nézitek a játékosokat, vagy ennyire komolyan vettétek, amiket eddig irkáltam??? Őszintén megvallom, 2010 márciusa óta ilyen könnyű kvízt még nem pipáltam, ezt bővebben is kifejtem alant, ám engedtessék meg az eddigiektől kicsit eltérő módszerrel, mert hát ez most aztán, huhú…

Ti kérdezitek: tökre egyértelmű volt mindegyik, legközelebb nehezeket rakjatok már be! Aki innen nem 5/5- öt csinált, az miért jár egyáltalán kvízre? Sztálin: nyilvánvaló. Miért? Hosszú ideig volt hatalmon, hatalmas országban, ami nyilván sok szoborkát feltételez, más elmebetegek pedig inkább a nagy elődöket szobrozták meg, nem magukat. Aztán: ki az, aki olyan gyopár, hogy nem tudja dátumra pontosan Cervantes és Shakespeare halálozását? Ugyanez az ausztráliai tó esete: minden telilökött útikönyvben benne van, hogy ilyen Barbie- hányás az egész. Mandela: dettó. 20 évig rohadt ott, aztán még Nobel- díjat is kapott érte, azt hogy Robben hol játszik, azt meg mindenki tudja, mert akkora gyík, hogy ő a legjobb futballista, aki egyedül el tud veszíteni egy BL-döntőt. (És vezetnek ezek a burnyák törökök is…) A WTC-s kérdés, hát az meg annyira sima volt, hogy majdnem elrontottuk, de végül mégsem.

Kapcsolatkör: most az, hogy az első kettő után megint tudni lehetett a kapcsolatkört az egy dolog, de kérem: megint „Bosszúállók” vagy inkább „Csapbólfolyók?”- csak az nem tudja, aki vak ÉS süket, mert kikerülni sem lehet. Az evolúciós elmélet nyilvánvaló volt megint- Desmond Morris-t meg aki nem olvas, az meg is érdemli. Vitruvius- tanulmány képe nagyjából minden egyes tudománnyal kapcsolatos dolgon szerepel, nehogymár soha nem néztél még utána, mi ez a sokkarú, soklábú izé. Elismerem a Sony nehéz volt….SE! Aki a Babe-et nem látta, annak mondjuk gyerekkora sem volt, úgyhogy hagyjuk. Poison, ezt talán nem is elemezném bővebben. (Hoppá, Koman egyenlít.) Sakk: aki nem tudta, az gyakoroljon egy kicsit és gondolkodjon el a gyalog másik nevén. Ja, és sötéttel kezdje a játékot. Ajándék tíz pont volt a javából…

Játékfigurák: most erre mit mondjak? Kifogytam már most. ALAP, mindegyik. Csak magamat tudom ismételni, ha ezeket nem nyomattad, nem volt gyerekkorod, ha meg valamelyiket nem ismerted és most nem állsz neki Sarah Kerrigan- nel gyakni az ellent, akkor csak sajnálni tudlak.

Anagrammák: oké-oké, elismerem, megint kellett gondolkodni egy kicsit. Ez rendben is van, de min?!? Nem tudod hol él a remetepapagáj, ja én kérek elnézést. Tök egyértelmű volt, hogy Európa nem lesz, mert azokat az állatokat tényleg egy zigóta is kitalálta volna, még bőven a 26. nap előtt… X-akták: vicc, Komondor, Uruk: heti újságcikk, Kákalaki Akká- t szintén azok nem tudják, akiket egy hermetikusan elzárt gömbben tartottak a 90-es évek jelentős hányadában. Twitterview egyszerűen adja magát, még tudni se kell a választ, csak összehegeszteni a két szót. Quantico: még ha csak az egyik dolog lett volna megadva, de így az volt a kérdés, hogy melyik városban van (SZALAI! VEZETÜNK!!!) a bábolnai húskombinát.  Az Iron Sky-t nem tudtuk, de mi bunkók vagyunk, úgyhogy ez nem meglepetés. Remélem mindenki másnak EVIDENCIA volt, mint ahogy az is, hogy hányan laknak az EU-ban, mert más tudást a Nobel- díjas kérdés sem igényelt, két szorzás meg egy osztás lebonyolításán (Gera, 3-1. Most mivan, nyerni fogunk?) túl.

Csak megszokásból foglalkozom külön a +10-el, semmilyen szinten nem lógtak ki az egypontos kérdések közül, sőt darabjára csak fél pontot adtam volna. Micimaci az évezred bikája, ráadásul mintha ez a kérdés egyszer más formában ugyan, de lett volna. McNamará-t csúnyán kiindexelték két pontért, nincs másik elmebeteg ország az USÁ-n kívül, aki házakat (templomokat, gabonasilókat, irányítótornyokat, Szabadság- szobrot) húzkod maga után. Az EKG-t ha valaki jól megnézte, szintén nem hihette, hogy gépesített manikűr/pedikűrről van szó. Végül pedig azt kell, hogy mondjam, két fajta magyar ember van: aki MÁR olvasta Pilinszky leghíresebb mondatát, és aki MÉG nem. A második csoport ne csüggedjen, eljön az ő idejük is.

Nos, bajban vagyok, hogyan értékeljem a kvízt. Tekintsük egy kis kisiklott, tetszhalott állapotnak, ami után azt mondjuk: Lázár! Kvíz! Kelj fel és járj!

Utóirat: a fenti írás- a „ Moszkva tér”-es töritanár szavaival élve- elképesztően magas valóságtartalmú ugyan, de 100% -osnak azért nem mondanám. Remélem értette mindenki. Ja, megvertük a törököket.

A végén pedig következzen három állandó rovatunk, ahol tudományos igényű alapossággal szedjük ízekre az aktuálisan lepergett kvízt:

1.Igazságossági- faktor-mérő-elemző központunk kimutatása kábéra (igen, tudjuk, ez nem 40. Azért kábéra, okoskák.)

Irodalom: 4
Történelem: 4
Popkultúra (modern film, zene, művészetek): 12
Természettudományok: 10
Művészettörténet (klasszikusok): 2
Technika: 4
Gazdaság: 1
Sport: 2

2. Ideális kvíz lett volna: gyakorlatilag bármelyik újszülöttnek (ez egy poén), és ők is csak röhögnének (ha-ha-ha, így).

3. Bónusz egy mondat Szigor tanársegéd úrtól a zsar… a villámkérdésekről: A hallgató témaválasztása elkötelezett vallásos hevületről (ez egy vicc) és a keresztény- konzervatív kultúra vakhitű támogatásáról (ez is) árulkodik, amely nekem, mint inquizitornak csakis örömet okozhat. Ötös (nem gunyoros).

Ezzel zárom soraimat mára, remélve, hogy OKTÓBER 29-ÉN találkozunk a QuizNight hét helyszínének valamelyikén, a SPÉCI HALLOWEEN KVÍZEN, azután pedig itt a blogon vagy Facebookon, ahol komment és like és kommentlike formátumban fejezhetitek ki (nem)tetszéseteket, vitaindítóitokat, észrevételeiteket a kvízzel és a leírtakkal kapcsolatban!
Csak ismételni tudom az általam kiegészített régi, dakota közmondást: mindenki hozzon magával még egy embert, hogy ők is itt játszhassák az agyukat!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://quiznight.blog.hu/api/trackback/id/tr304853828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyúlósgumitej 2012.10.17. 13:48:30

Kedves Inquizitor! Szabad tudni, h hany ponttal zartak ezt a fene konnyu quizt?

inquizitor 2012.10.17. 19:10:31

@nyúlósgumitej: feltetted a leglényegtelenebb kérdést a poszttal kapcsolatban, @madstunt meg válaszolt rá! :)

nyúlósgumitej 2012.10.17. 19:16:56

Ok ok, értem én az iróniát, de csak ha tudom, h a kedves szerző nem ért el 45/45 pontot, annak ellenére, hogy egy csecsemőnek is ment volna. :D

inquizitor 2012.10.17. 20:10:05

@nyúlósgumitej: megnyugodhatsz, nem ért el a kedves szerző annyit. Bár annyit talán még a Kedves Vezető sem tudna. Kínos (mmint nem nekem kínos) magyarázkodóposztot a FB oldalon találsz! :)
süti beállítások módosítása