Mi az a QuizNight?

Heti rendezésű, ingyenes kvízjáték csapatoknak. A kvízeket kocsmákban, kávézókban tartjuk, az este nyertes csapatai pedig italokat nyernek.

Hogyan lehet nevezni?

Csak foglalj asztalt a hozzád legközelebbi kvíz helyszínre, és gyere le hétfő este 8-ra egy 3-5 fős csapattal, a kvízmester a helyszínen elmondja a többi tudnivalót.

QuizNight Helyszínek

Friss topikok

  • nyúlósgumitej: Happy Hour!!! Ez azért szép húzás a GRUNDtól! Köszönjük! (2013.05.08. 09:19) Az év pubquize
  • nyúlósgumitej: A Még Nincs Név érte el a legmagasabb pontszámot 33 ponttal, de mivel fél ponton belul voltak dönt... (2013.04.29. 12:47) Kérem vissza a 30 pontunkat!
  • inquizitor: @BDzsH: próbálom mindenben a jót látni :) (2012.12.13. 18:31) Állítólag…
  • nyúlósgumitej: Egyértelmű, h a Hírcsárda :) (2012.12.06. 17:10) Blog.hu Karácsonyi buli
  • inquizitor: @nyúlósgumitej: megnyugodhatsz, nem ért el a kedves szerző annyit. Bár annyit talán még a Kedves V... (2012.10.17. 20:10) Habkönnyű hétfői haligali

2013.05.13. 11:22 inquizitor

A célegyenesbe fordulva

Nos, azt gondolom a fenti cím abszolút megállja a helyét, hiszen mikor ezt a posztot olvassátok, már csak néhány óra választ el minket a 2012-2013-as Quiznight szezon utolsó, 26. fordulójától. Kiderül tehát, hogy az egyes helyszíneken illetve az országos összesítésben ki húzza be a bajnokságot (véleményem szerint utóbbi esetben minimum egy flekktífusz járvány kell, hogy pusztítson a FAKT08-nál, hogy elveszítsék első helyüket), azután pedig már „csak” az Országos döntő következik, május 25-én, hogy aztán maradjon nekünk a visszatekintés a szezonra és az orrlógatás hétfő esténként, hogy na, mit csináljunk- egészen szeptemberig.
A múlt heti fordulóval kapcsolatosan mindenképpen elmondhatjuk, hogy igencsak megszórta a jónépet: volt ahol 37 pont sem volt elég a győzelemhez, volt ahol már 28 pont is elegendőnek bizonyult az első helyért járó italnyeremény elkortyolásához. S hogy mindez minek köszönhető? Két egymástól abszolúte nem független dolgot vettem észre, aminek köze lehet ehhez: egyrészt sok kérdést alig vagy egyáltalán nem bírtam beszuszakolni a faktor-mérő-elemző központ kimutatásába, másrészt pedig, hogy felülreprezentáltnak találtattak hétfőn a történelmi kérdések. Arról nem is szólva, hogy ez a felülreprezentáltság a plusz tizes körben domborodott istenigazából, összesen hat pont értékben (Magyarország királynői, Churchill admirális illetve Trianon utáni határkiigazítás), így tehát amelyik csapatnak ez egy kevésbé fekvő tudományág, komoly hátrányt szenvedhetett. Ugyanakkor, ha adott helyszínen- esetünkben pl. Szentendrén- ezen a hétfőn éppen olyan csapatok játszottak, akik közül senki nem volt kiemelkedő ebben a témakörben, előfordulhatott a fent említett 28 ponttal való győzelem.
A ti kérdezitek részt most kapaszkodós 2-3 pontosnak éreztem, a Herendi porcelán úgy ahogy van egy nagyon nehéz kérdés volt, a székelykáposzta, Phil Collins és a biciklis város pedig annyi más lehetőséggel szolgált (volna)…húzós kezdés volt, nem is tudom, hogy találkoztam-e már ennyire nehéz kvintettel kvízes pályafutásom alatt ebből a kérdéstípusból.
A kapcsolatkör viszont ismét rendkívül ötletesnek és élvezetesnek találtatott. Még akkor is, ha komoly kihívást valószínűleg nem is okozott a műértő kvízes közönségnek a kapcsolat kitalálása, de mégis ez az a frissesség, amit ősszel olya sokszor hiányoltam a kapcsolatkörökből, tavaszra azonban a kérdésírók ilyen tekintetben nagyon összeszedték magukat, nem is tudom, hogy igazán kifogásolható kapcsolatkör volt- e egyáltalán a második félévben.
Hasonlóképpen nem volt probléma a képes-összepárosítós feladatkörrel- eddig. Érkezett reklamáció a Facebookon (is?) Cook/ Amudsen témakörben, amit többször átrágva sem tudok eldönteni, ugyanakkor úgy érezem ez egy olyan eset, amikor bátran hagyatkozhatunk a kvízmesterek véleményére, elvégre is ők rakják össze a kérdéseket, nyilván utánanéznek alaposan az ilyen, véleményem szerint kifejezetten becsapósnak számító kérdéseknek.
Női hölgyek előnyben: akár ez is lehetett volna az anagrammák címe, hiszen különböző kozmetikumokat kellett kirakni a betűkből. Itt mondjuk nem nagyon értettem, hogy a habkő és az illatosított zsebkendő miért kozmetikum, de ez legyen a legnagyobb gond, a pontszámok alapján azért azt gondolom, hogy nem sok helyen okozhatott komoly gondot a megfejtésük.
A vegyesfelvágott ismét hű volt saját nevéhez, volt itt aktuális királybeiktatás, cuki panda, idióta cápa, nemcuki Jack Nicholson/Pingvin a Batman-ből, és tökéletesen értelmezhetetlen Bagett vagy milyen díj :)… egy laza 6 pontra jó volt, e fölött már ügyes.
A már fentebb előénekelt plusz tízes kör- mint azt már említettem volt- ráfeküdt a historiális tudásra hat pont értékben, ebből az egy pontot érő Magyarország királynői kérdés azért a kötelező kategóriába sorolható szerintem. Nem így a trianoni határmódosításos és a Churchill-es kérdés (ritkán gondolunk rá úgy, mint admirálisra, pedighát ugyehogy). Nem éreztem kétpontos súlyúnak az űrmértékes triviát, ahogy az IKARUS-ost sem- ezeket ugyan plusz tízes körbe én betenném, de maximum egypontosnak.
Izgatottan várjuk tehát az utolsó kört a döntő előtt, reméljük kiemelkedő élményt hoznak össze nekünk az idény finisére a szervezők! ;) Sok sikert mindenkinek!

1.Igazságossági- faktor-mérő-elemző központunk kimutatása kábéra (igen, tudjuk, ez nem 40. Azért kábéra, okoskák.)

Irodalom: 2
Történelem: 9
Popkultúra (modern film, zene, művészetek): 5
Természettudományok: 4
Művészettörténet (klasszikusok): 3
Technika: 3
Gazdaság: 5
Sport: 1

2. Ideális kvíz lett volna: Doktor Szöszinek, ha másodállásban főszerkeszti a Rubicon folyóiratot.

3. Bónusz egy mondat Szigor tanársegéd úrtól a zsar… a villámkérdésről: A hallgató témaválasztása az alkohol körül forog, én pedig, mint a hazai felsőoktatásban szereplő személy, pontosan tudom, hogy ez kényszerpálya: csak így lehet kibírni ezt az öt évet! CSILLAGOS ÖTÖS!


Ezzel zárom soraimat mára, remélve, hogy hétfőn ismét találkozunk a QuizNight immáron TIZENEGY helyszínének valamelyikén, azután pedig itt a blogon vagy Facebookon, ahol komment és like és kommentlike formátumban fejezhetitek ki (nem)tetszéseteket, vitaindítóitokat, észrevételeiteket a kvízzel és a leírtakkal kapcsolatban!
Csak ismételni tudom az általam kiegészített régi, dakota közmondást: mindenki hozzon magával még egy embert, hogy ők is itt játszhassák az agyukat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://quiznight.blog.hu/api/trackback/id/tr95296158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása