Mi az a QuizNight?

Heti rendezésű, ingyenes kvízjáték csapatoknak. A kvízeket kocsmákban, kávézókban tartjuk, az este nyertes csapatai pedig italokat nyernek.

Hogyan lehet nevezni?

Csak foglalj asztalt a hozzád legközelebbi kvíz helyszínre, és gyere le hétfő este 8-ra egy 3-5 fős csapattal, a kvízmester a helyszínen elmondja a többi tudnivalót.

QuizNight Helyszínek

Friss topikok

  • nyúlósgumitej: Happy Hour!!! Ez azért szép húzás a GRUNDtól! Köszönjük! (2013.05.08. 09:19) Az év pubquize
  • nyúlósgumitej: A Még Nincs Név érte el a legmagasabb pontszámot 33 ponttal, de mivel fél ponton belul voltak dönt... (2013.04.29. 12:47) Kérem vissza a 30 pontunkat!
  • inquizitor: @BDzsH: próbálom mindenben a jót látni :) (2012.12.13. 18:31) Állítólag…
  • nyúlósgumitej: Egyértelmű, h a Hírcsárda :) (2012.12.06. 17:10) Blog.hu Karácsonyi buli
  • inquizitor: @nyúlósgumitej: megnyugodhatsz, nem ért el a kedves szerző annyit. Bár annyit talán még a Kedves V... (2012.10.17. 20:10) Habkönnyű hétfői haligali

2013.04.22. 13:21 inquizitor

Adjunk mindannyian az érzésnek (Antidohogó- poszt)

Lassan véghajrájába fordul az idei szezon, lélekben kicsit már mindenki a májusi döntőt várja, ami alig több mint egy hónap múlva lesz a Grundon. Addig azonban még le kell játszani négy kőkemény fordulót, amit van, aki tét nélkül, van, aki a legnagyobb lelkinyugalommal, és van, aki őrjítő küzdelemre, vérre, verejtékre és könnyekre számítva vár. Lassan az időjárás is kegyeibe fogadja a tavaszi késő estéken hazafelé szálingózó kvízereket, ám mielőtt angolosan az időjárásra terelnénk a témát, ne menjünk el szó nélkül a múlt hétfői forduló mellett, hiszen van miről beszélgetni a kérdésbokréta kapcsán, olyannyira hogy egyes részeken átszaladok majd, és azokról értekezem majd bővebben, amik vitát keltettek a nyájas játékosközönség sorai között. Előre is elnézést, ha kevésbé lesz részletes, de van, ami kikívánkozik

Igazán kivételesen a villámkérdésekről is szeretnék pár szót szólni, kissé bővebben kifejtve a tanársegéd úr egy mondatát. Kottát olvasni és szolmizálni minden magyar gyerek tanul (vagy legalábbis tanítják) általános iskolában. Ez még nem jelenti azt, hogy automatice 10 pontosra kell megcsinálni, sőt mindenkinek szíve joga fuldokló röhögés közepette a legnagyobb hülyeségeket beírni, ha már a jó válasz esetleg nem megy. De a kérdéssorra kiakadni, megsértődni, tüntetőleg kivonulni róla, na, az nagyon gáz. Nem emlékszem rá, hogy a parfümmárkáknál, a sztárpároknál, a sminkcuccoknál vagy a matematikai képleteknél éreztem ilyenre késztetést, pedig én meg ahhoz nem értek. Viszont én is játszani megyek, még akkor is, ha épp olyan játékot játszunk, ami nekem nem megy (mint pl. a szolmizálás). Tegyetek ti is így, szerintem ez viszi előre a dolgot.

A negyven kérdéses etapban is akadt nem egy olyan kérdés, ami kiakasztotta a potmétert egyeseknél- némelyik talán még nálam is- de egy hét elteltével, higgadt fejjel, meg egy kis utánajárással talán mindenki máshogy áll a problémás pontokhoz, lássuk is most ezeket.
A Tungsram márkanév angoltudás nélkül is megfejthető volt kis mákkal, ha tudtad, hogy izzókat gyártottak, hiszen annak legfontosabb összetevője a wolfram-szál és a ram-ram végződés segíthetett. Némi háttértudást igényelt, de hozható volt.
A sajátmárkás kérdések arra hivatottak rávilágítani, hogy ki mennyire jár nyitott szemmel mondjuk bevásárlás közben, nem volt könnyű, aláírom, de nem lehet mindig minden az.
Amennyire tetszett nekem múlt héten a mi a közös felütésű kérdés, most annyira nem nyerte el tetszésemet a mi a különbség a szalámi és a kolbász között kérdésfelvetés. Pontosabban a kérdésfelvetéssel nincsen semmi gondom, a rá adott „semmi” válasz a nem igazán szám íze szerint való. Amúgy érdekelne is, hogy hányan írták be a megadott választ, mert szerintem a legritkább esetben gondol ilyenkor valaki erre a lehetőségre. Mi is –ha már ételről van szó- átrágtunk és megemésztettünk egynéhány lehetőséget, aztán a legkisebb rossznak tűnőt be is írtuk. Azt gondolom, hogy az ilyen jellegű, általános iskolai matekkönyvem példájával élve „rókafejes”-nek nevezhető feladatok, talán kevésbé illenek a kvíz profiljába, de talán egyszer- egyszer félszezononként belefér. Őszintén szólva nem tudom visszaidézni, mikor volt utoljára ilyen- ha volt egyáltalán, rendszer meg úgysem lesz belőle- reményeim szerint legalábbis. Egyébként a quiznight.tumblr.com-on találtok- sok egyéb érdekesség mellett- egy hosszabb eszmefuttatást a szalámi/kolbász vitáról is, érdemes csekkolni.
A végére pedig nézzük akkor a dresscode-os kérdést, ami mondjuk necc, csak nem azért amiért belekötnek sokan. Egyértelműen ez a leginkább szabályozott dresszkódos sportesemény, de szerintem a szigorúság kifejezés ebben a kontextusban nem feltétlenül igaz, mert ahol ezekben a szettekben meg lehet jelenni, az az esemény azért nem éppen a tökéletes ízlésről és a kifogástalan eleganciáról szól:

http://www.pumpkin-paradise.com/2011/06/17/az-ascot-i-derby-legizgalmasabb-kalapjai/

Ennyit akkor talán a múlt heti kvízről, reméljük a ma esti sem lesz egy szemernyivel sem kevésbé izgalmas! Mindenkinek jó játékot, sok pontot!

1.Igazságossági- faktor-mérő-elemző központunk kimutatása kábéra (igen, tudjuk, ez nem 40. Azért kábéra, okoskák.)

Irodalom: 1
Történelem: 6
Popkultúra (modern film, zene, művészetek): 5
Természettudományok: 8
Művészettörténet (klasszikusok): -
Technika: 5
Gazdaság: 10
Sport: 3

2. Ideális kvíz lett volna: Azt nem tudom, de én biztosan szerettem volna valami más képzést kapni erre a kvízre, mint amit amúgy.

3. Bónusz egy mondat Szigor tanársegéd úrtól a zsar… a villámkérdésről: A hallgató témaválasztását szitkok és átkok kövezték ki, nekem mint oktatónak azonban meg kell védenem a kottázást: ezt általánosban mindenki tanulta, és a kvíz már egyetemi szint…ÖTletes.


Ezzel zárom soraimat mára, remélve, hogy hétfőn ismét találkozunk a QuizNight immáron TIZENEGY helyszínének valamelyikén, azután pedig itt a blogon vagy Facebookon, ahol komment és like és kommentlike formátumban fejezhetitek ki (nem)tetszéseteket, vitaindítóitokat, észrevételeiteket a kvízzel és a leírtakkal kapcsolatban!
Csak ismételni tudom az általam kiegészített régi, dakota közmondást: mindenki hozzon magával még egy embert, hogy ők is itt játszhassák az agyukat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://quiznight.blog.hu/api/trackback/id/tr405237904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása