Mi az a QuizNight?

Heti rendezésű, ingyenes kvízjáték csapatoknak. A kvízeket kocsmákban, kávézókban tartjuk, az este nyertes csapatai pedig italokat nyernek.

Hogyan lehet nevezni?

Csak foglalj asztalt a hozzád legközelebbi kvíz helyszínre, és gyere le hétfő este 8-ra egy 3-5 fős csapattal, a kvízmester a helyszínen elmondja a többi tudnivalót.

QuizNight Helyszínek

Friss topikok

  • nyúlósgumitej: Happy Hour!!! Ez azért szép húzás a GRUNDtól! Köszönjük! (2013.05.08. 09:19) Az év pubquize
  • nyúlósgumitej: A Még Nincs Név érte el a legmagasabb pontszámot 33 ponttal, de mivel fél ponton belul voltak dönt... (2013.04.29. 12:47) Kérem vissza a 30 pontunkat!
  • inquizitor: @BDzsH: próbálom mindenben a jót látni :) (2012.12.13. 18:31) Állítólag…
  • nyúlósgumitej: Egyértelmű, h a Hírcsárda :) (2012.12.06. 17:10) Blog.hu Karácsonyi buli
  • inquizitor: @nyúlósgumitej: megnyugodhatsz, nem ért el a kedves szerző annyit. Bár annyit talán még a Kedves V... (2012.10.17. 20:10) Habkönnyű hétfői haligali

2012.12.13. 15:46 inquizitor

Állítólag…

Sugárban hányt a Télapó a jól sikerült Mikulás-napi afterhétvégén! El is maradt az ottani kvíz, meg a szokásokkal ellentétben- de a helyzetre való tekintettel érthetően- ezúttal szaloncukrot sem osztogatott a többi helyszínen a vén puttonyos. Pedig biztos tele volt neki! Hadd jegyezzem meg továbbá, hogy annyira csodálatosan mindenkinek jól áll a piros sapka, hogy csak na! Kitörve azonban a sekélyes humorizálás bűvköréből- aha, persze- lássuk idei utolsó kvízünk véres komolysággal veendő és történő élveboncolását.

A kvízek első felére most már külön versenyt lehetne kiírni, hogy ki tudja hibátlanul teljesíteni, lehetne akár 20/20 badge is! A Ti kérdezitek aranyos volt a röppentyűvel, meg szegény, magányos, vélhetően nem cédrussal, nomeg a burg… akarom mondani a szputnyikkal (2:14-től, beágyazás letiltva, kattints!)
https://www.youtube.com/watch?v=AQn0uLeIWWk
Mondjuk Kazinczyékkal ellamentálnék egy sort azon, hogy milyen logika alapján nyelvújítottak, de ez egyrészt lehetetlen, másrészt meg térjünk vissza erre a Mondolatra akkor, amikor az inquizitor nevet 200 év múlva is oly dicsőítve zengik. Mint most, ugyebár.
Abból a szempontból nem volt újdonság a kapcsolatkör, hogy a különleges alkalmak általában a kvízhez vagy az eseményhez valamilyen formában kötődő kapcsolattal lepnek meg minket. Most sem volt ez másként, a QuizNight helyszíneit kellett összeokoskodni a válaszokból, szerintem legkésőbb Bátorfi Csillánál le kellett esnie a tantusznak, de végül is teljesen mindegy, mert ha az utolsónál jöttél rá, visszafelé akkor is ki lehetett logikázni a válaszokat. Ezúton szeretném arra kérni a kedves olvasókat, hogyha Nepálon kívül volt megoldásuk a 6. kérdésre, feltétlenül küldjék el! :)
Irodalmi műveltségem alacsony színvonalára fogom, hogy az összepárosítások nem igazán mentek, de egyrészt nem jutott el hozzám olyan hír hogy marha nehéz lett volna, másrészt valószínűleg a sci-fi rajongók most összedörzsölték az összes tenyerüket.

A második etap már inkább volt a nyugalom megzavarására alkalmas (akárcsak az alábbi videó).

Nem, most így belenézegetve, annyira talán azért mégsem volt durva, mint a videó :)  Sorakoztak szépen a kérdések, de igazán problémásat nem tudnék mondani közülük (Majd a plusz tízben): nem is látom igazából, melyiken lehetett igazán komolyan pontokat bukni. Talán a közvádló személye lehetett olyan, ami nem feltétlenül egyértelmű, vagy esetleg a pingvines kérdés tűnt olyannak, hogy egy ötfős csapatból ne essen feltétlenül bele valakinek az érdeklődési körébe. ÉS MÁR MEGINT A ZENEI KÉRDÉSEK VOLTAK A LEGKÖNNYEBBEK!!! :P
A plusz tízben szokatlan módon pont az egypontos kérdés vezetett fennakadáshoz. A kérdés ugyebár az volt, hogy melyik obskurus bugyimodell tért vissza ellés után a kifutóra mindössze nyolc héttel (elnézést a szóhasználatért, de nem tudom ezt teljesítményként értékelni :) )?
És akkor jöttek a válaszok, hogy egyrészt a múlt heti hír szerint Adriana Lima, aztán van aki a 3,5 éves Heidi Klum esetet hozta, megint mások a Miranda „Legolasfelesége” Kerr-t mondták helyes megfejtésnek. Szigorú grammatikai elemzés után a következőkre jutottam: Miranda Kerr nem vett részt divatbemutatón. A gyermeke világrahozatala után 3 hónappal mindössze egy divatfotózáson vett részt és még fél évvel később is azon picsogott, hogy nem akar a kifutón szerepelni. Ez a válasz szerintem FAIL! http://velvet.hu/celeb/2011/08/20/miranda_kerrnek_fia_szuletese_utan_is_a_bikini_a_fo_munkaruhaja/  Na végre használhatom én is a blogolóknak ezt a kedvenc áthúzásos taktikáját, mert ezt most jól benéztem, és Miranda Kerr is jó eszerint a cikk szerint: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1362608/Miranda-Kerr-catwalk-just-TWO-months-giving-birth.html .
Heidi Klum 2009-ben nem nyolc, hanem hat héttel állt kifutóra, de mondjuk ebben benne van, hogy akkor valószínűleg éppen két héttel később is megtehette ugyanezt. Ez mondjuk nálam nem nullázott volna, de pontot nem ért. A plusz tíz összességében amúgy négy garantált pont lehetett ( Rákóczi, Csehország), aki járatos egy kicsit Olaszország történetében, a tőzsdepiacon vagy a modellek világában még pakolhatott ehhez is szép számmal újabb pontokat!

A kvíz összességében megint egy Tesco pontgyűjtő akcióhoz volt hasonlatos, ezt kaptuk ajándékba most a kvízmesterektől! :) Viszont annak ellenére, hogy a kérdések arányát tekintve kevésbé volt most kiegyensúlyozottabb, mint pár a korábbi kvízek közül, valahogy mégis „ült” és nagyon kellemes évzáró mulatság volt! Jövőre ugyanezt várjuk!

Nézzük akkor gyorsan, hogy állnak a csapatok azon kívül, hogy harcban-természetesen továbbra is a jelvények nélküli pontállásokat veszem figyelembe! Az országos listát most már 4,84 pontos előnnyel vezeti a FAKT08 a Dzsóker, és 9,7 ponttal a Makranc előtt, a negyedik helyezett APSZ már 23 pontos hátrányban van az első helyezetthez képest. Nincs még teljesen lefutva az érmes helyezések kérdése, de valószínűbb, hogy tavaszra a dobogó sorrendjének eldöntése marad. A Kedvesben a Family Guys kissé ellépett a Van-e még latte macchiató?-tól, előnyük 13 pont, viszont a Sai baba koktái is 12 pontra leszakadt a második helyzettől. Kőbe vésett dobogós helyek, vagy a Sansztalonok még beavatkozhat? Ez a tavasz kérdése Szentendrén. Pécsett ősszel turbó üzemmódban gyűjtögették sokan a pontokat, jelenleg M+SZ, K+P, péntekisták a sorrend, de ez akárhogy variálódhat a döntőig, a dobogóra más csapatnak- vis maior esetét kivéve- nincs esélye felkerülni. Szegeden hasonló a helyzet, a Cifet-cafat és a Mérőmókus 2 ponton belül, kissé leszakadva (10 pont) a Szegedi Kocsmák, azután pedig a senki földje egészen a Mezenkefalonig. Megtippelhetetlen. A Pinyó a téli szünetre (de igazából sokkal hamarabb) eldőlt, rekordelőnnyel, 81 ponttal vezet a FAKT08 a Black Jesus előtt. Hacsak a közgazdászok nem lépnek vissza a bajnokságtól, behúzzák a helyszínt, utánuk viszont rettenet szoros a mezőny: a szerecsen jézuskák ugyan elég magabiztosan állnak a második helyen, de a dobogóra bárki odakerülhet még, a harmadik és a nyolcadik hely között tanyázó csapatokból, a difi mindösszesen 10 pont. A Sobieski János utcában a ZŐD-nek sokba fájt a nullázás, a negyedik helyig csúsztak vissza a vezető Bangkok Hilton, Még nincs név, Ejajfjölmüllmüfgudjohnsen Rising trió mögé. Visszakapaszkodás a dobogóra kemény munkával lehetséges, az első helyre viszont nagyon kicsi az esély. A Vaskapuban értelemszerűen vezet a Dzsóker a Makranc és az APSZ előtt, az első és második helyért két előbbi csapat küzd majd vélhetően, az APSZ-nak inkább a rendkívül szoros üldözőmezőnyt kell figyelnie. Bár mint tudjuk, a legjobb védekezés a támadás, de a Justice League-től kezdve a JÍÍÍ!!!-ig bezárólag még lehetnek előretörések és visszacsúszások. A Jókaiban, a Sugárban és a Mezcalban pár regisztrált csapat mellett még nem alakult ki igazi verseny, mindenesetre a Si-Quiz, Amorf Ördögök, Spock trióból illetve az LKG- Svábkocsma párostáncból kerülhetnek ki a helyszínek első bajnokai, a Mezcalban a Rambó pedig tökéletes egyeduralkodó.

A végén pedig következzen három állandó rovatunk, ahol tudományos igényű alapossággal szedjük ízekre az aktuálisan lepergett kvízt:

1.Igazságossági- faktor-mérő-elemző központunk kimutatása kábéra (igen, tudjuk, ez nem 40. Azért kábéra, okoskák.)

Irodalom: 8
Történelem: 4
Popkultúra (modern film, zene, művészetek): 12
Természettudományok: 3
Művészettörténet (klasszikusok): 1
Technika: 4
Gazdaság: 4
Sport: 2

2. Ideális kvíz lett volna: Klárika elsőszülött gyermekének („Mitulát báti hotta!”), ha van internet Mocsoládon, és pörgeti a Velvetet rendesen.

3. Bónusz egy mondat Szigor tanársegéd úrtól a zsar… a villámkérdésekről: A hallgató témaválasztása heveny izzadást válthatott ki egyes film és/vagy történelemfób konzulensekből és opponensekből, de…kit érdekel, hiszen virgács annak, aki nem tudja az alapvetéseket! Ötös.

Ezzel zárom soraimat mára, remélve, hogy a december 17-ei, „Akasztják a hóhért” kódnevű akció után JANUÁR 28-án, hétfőn ismét találkozunk a QuizNight immáron KILENC helyszínének valamelyikén, azután pedig itt a blogon vagy Facebookon, ahol komment és like és kommentlike formátumban fejezhetitek ki (nem)tetszéseteket, vitaindítóitokat, észrevételeiteket a kvízzel és a leírtakkal kapcsolatban!
Csak ismételni tudom az általam kiegészített régi, dakota közmondást: mindenki hozzon magával JÖVŐRE IS még egy embert, hogy ők is itt játszhassák az agyukat!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://quiznight.blog.hu/api/trackback/id/tr224963516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BDzsH · http://varoskepp.blog.hu 2012.12.13. 16:03:53

Nem mintha nem azért írnám, mert személyesen érint minket, de te milyen toplistát nézel, ahol a Pinyó 3. és 8. helyezettje között 10 pont van?

A Trolinak 405,5 pontja van és ezzel 3.
A 8. helyezett Porvacseszneknek pedig 360,5.

Ez, ha jól számolom épp 4,5-szöröse az általad említett 10 pontnak.

Ezen felül pedig úgy összegezted a helyszínt, hogy oda még a 11. forduló pontjai fel sem kerültek.

inquizitor 2012.12.13. 17:33:23

@BDzsH: köszi a kommentet, matekból ötös! Viszont fuss neki még egyszer a bekezdés első mondatának, és meglesz a megfejtés a kérdésedre:) Mondjuk abban igazad van, hogy nem 10 pont a difi, hanem 11.

Tényleg nincsenek még feltöltve, de már így is egy napot csúszott a poszt. Ha lesznek pontok és változás, updatelünk.

BDzsH · http://varoskepp.blog.hu 2012.12.13. 17:43:19

@inquizitor: Inkább szövegértésből adj egyest. Elegánsan átsiklottam a fölött, hogy jelvény nélkül számolsz. :)

inquizitor 2012.12.13. 18:31:39

@BDzsH: próbálom mindenben a jót látni :)
süti beállítások módosítása