Mi az a QuizNight?

Heti rendezésű, ingyenes kvízjáték csapatoknak. A kvízeket kocsmákban, kávézókban tartjuk, az este nyertes csapatai pedig italokat nyernek.

Hogyan lehet nevezni?

Csak foglalj asztalt a hozzád legközelebbi kvíz helyszínre, és gyere le hétfő este 8-ra egy 3-5 fős csapattal, a kvízmester a helyszínen elmondja a többi tudnivalót.

QuizNight Helyszínek

Friss topikok

  • nyúlósgumitej: Happy Hour!!! Ez azért szép húzás a GRUNDtól! Köszönjük! (2013.05.08. 09:19) Az év pubquize
  • nyúlósgumitej: A Még Nincs Név érte el a legmagasabb pontszámot 33 ponttal, de mivel fél ponton belul voltak dönt... (2013.04.29. 12:47) Kérem vissza a 30 pontunkat!
  • inquizitor: @BDzsH: próbálom mindenben a jót látni :) (2012.12.13. 18:31) Állítólag…
  • nyúlósgumitej: Egyértelmű, h a Hírcsárda :) (2012.12.06. 17:10) Blog.hu Karácsonyi buli
  • inquizitor: @nyúlósgumitej: megnyugodhatsz, nem ért el a kedves szerző annyit. Bár annyit talán még a Kedves V... (2012.10.17. 20:10) Habkönnyű hétfői haligali

2013.04.15. 13:38 inquizitor

Pontömlés...

...volt ezen a hétfőn, egyetlen helyszín maradt 35 pont alatt, 1 pont híján beállították az abszolút pontcsúcsot,  szóval volt történés bőven, és ahogy láthatjátok ismét egy pontgyűjtős kvíz van a hátunk mögött. Lássuk akkor most részletesebben a heti történéseket, különösképpen annak fényében, hogy élesedik a verseny, összetettben és helyszínenként is komoly harc folyik a helyezésekért (nem degradálva a többi küzdelem érdekességét, de hadd jegyezzem meg: az országos lista élén mindössze 9 tized pont az aktuális differencia a FAKT08 és a Dzsóker között…)

A kezdő ötös rögtön meglepő volt, tekintettel arra, hogy nem szokott három kérdés egyazon témakörből kikerülni, most viszont két popzenei és egy filmes utalással megtűzött popkulturális kérdéstriola nyitotta az első etapot, amit amúgy olyan átlag 4,5 pontosra tippelek, komoly gondolkodást szerintem nem igényelt egyik kérdés sem.

A kapcsolatkör – a megszerzett pontszámokból is kitűnően- egy kicsit visszatért a „harmadikkérdésutáncsakénnemtudom” –hangulat, bár egy kicsit megkavarodhatott az egyszeri kvízer- velem is ez történt-, hogy milyen építészettel kapcsolatos konkrét dologról lehet szó, azután azonban hamar leeshetett a tantusz, hogy hát általánosságban keressük az építést/ építkezést. Összességében tehát illeszkedett a hétfői kvízbe ez a kapcsolatkör is, nem igazán tudom elképzelni, hogy melyik kérdés okozhatott innen komolyabb problémát a csapatoknak. Esetleg a trükkösen feltett irodalmi kérdés Kőműves Kelemennel vagy talán a sminkelős kérdés? Én mindenesetre 10/10-et vizionálok ide, a csapatok képzeletbeli lő- és nagyon is valóságos feladatlapjára.

A legújabb interjú elkészítése során megtudtam, hogy Barb’, és nem Levi követte el a nagymacskás összepárosítást, ami amúgy szuper volt, lehetett volna valami lelombozó tigris-oroszlán-házimacska-jaguár- vadmacska kvintett is, de nem durvultak be egy ködfoltos párduc-jaguarundi- szervál- karakál- hópárduc szintre hála’ az égnek (mit összekutakodtam a wikipédián ezekért a dögökért, csak hogy beírhassam a posztba ezt a mondatot, te jó ég…).

Az anagrammák a már jól megszokott csavart fajtából jöttek és most azt hiszem tényleg sokkal nehezebb volt a csapattagok számát megtippelni, mint kitalálni az eredeti sportágat, már amennyiben nem volt egy sportfanatikus sem a csapatban… főleg a curling és a baseball okozhatott problémát, ezek azért nálunk nem annyira expozált sportágak, hogy csak úgy rávágja az átlag magyar a csapatlétszámot. Kérdés persze, hogy egy kvízer mennyire számít átlag magyarnak… itt azért sejtésem szerint előfordulhatott 1-2 pont elhullajtása.
A plusz tízes körig tartó plusz tíz vegyes kérdésből mi speciel szokatlanul jól jöttünk ki, de ez csapattársaim érdeme, én egyáltalán nem éreztem könnyűnek, persze az általános pontszámok mást mutatnak… itt nagyon tetszett a „mi a közös” típusú kérdés, ebből akár minden kvízben is lehetne egy- egy, jó alaposan megdolgoztatva a kérdésírókat meg persze minket, a játékosokat.

A plusz tízes… nos hát a plusz tízes az szerintem most inkább csak plusz ötös volt, ez a pontgyűjtős koncepcióba illik, de most szerintem az első három kérdés (anorák, monetáris politika, Ibsen) szignifikánsan könnyebb volt, mint szokott lenni, de hát nyilván (sőt, gyenge matekkal is kiszámolhatjuk, hogy BIZTOSAN) ez is belejátszott a magas pontszámokba, így aztán nincs miért elégedetlenkedni.

Ahogy az elején említettem, élesedik a verseny, mindenkit buzdítok, hogy az utolsó pár kvízen extra módon tegye oda magát, gyűjtse az extrakönnyen megszerezhető badge-eket (játékon kívüli kvízek visszaküldése, Garzon kvízre lemenni)!

1.Igazságossági- faktor-mérő-elemző központunk kimutatása kábéra (igen, tudjuk, ez nem 40. Azért kábéra, okoskák.)

Irodalom: 2
Történelem: 2
Popkultúra (modern film, zene, művészetek): 4
Természettudományok: 11
Művészettörténet (klasszikusok): 2
Technika: 3
Gazdaság: 3
Sport: 7

2. Ideális kvíz lett volna: Sportbuzzancs Jenőke neve mond itt még valakinek valamit? Lásd „Kis bacon” című bejegyzésem hasonló rovata…

3. Bónusz egy mondat Szigor tanársegéd úrtól a zsar… a villámkérdésről: A hallgató témaválasztását csiszolhatóként, de jóra értékelem.


Ezzel zárom soraimat mára, remélve,hogy az április 15-i hétfőn ismét találkozunk a QuizNight immáron TIZENEGY helyszínének valamelyikén, azután pedig itt a blogon vagy Facebookon, ahol komment és like és kommentlike formátumban fejezhetitek ki (nem)tetszéseteket, vitaindítóitokat, észrevételeiteket a kvízzel és a leírtakkal kapcsolatban!
Csak ismételni tudom az általam kiegészített régi, dakota közmondást: mindenki hozzon magával még egy embert, hogy ők is itt játszhassák az agyukat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://quiznight.blog.hu/api/trackback/id/tr165222225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása