Mi az a QuizNight?

Heti rendezésű, ingyenes kvízjáték csapatoknak. A kvízeket kocsmákban, kávézókban tartjuk, az este nyertes csapatai pedig italokat nyernek.

Hogyan lehet nevezni?

Csak foglalj asztalt a hozzád legközelebbi kvíz helyszínre, és gyere le hétfő este 8-ra egy 3-5 fős csapattal, a kvízmester a helyszínen elmondja a többi tudnivalót.

QuizNight Helyszínek

Friss topikok

  • nyúlósgumitej: Happy Hour!!! Ez azért szép húzás a GRUNDtól! Köszönjük! (2013.05.08. 09:19) Az év pubquize
  • nyúlósgumitej: A Még Nincs Név érte el a legmagasabb pontszámot 33 ponttal, de mivel fél ponton belul voltak dönt... (2013.04.29. 12:47) Kérem vissza a 30 pontunkat!
  • inquizitor: @BDzsH: próbálom mindenben a jót látni :) (2012.12.13. 18:31) Állítólag…
  • nyúlósgumitej: Egyértelmű, h a Hírcsárda :) (2012.12.06. 17:10) Blog.hu Karácsonyi buli
  • inquizitor: @nyúlósgumitej: megnyugodhatsz, nem ért el a kedves szerző annyit. Bár annyit talán még a Kedves V... (2012.10.17. 20:10) Habkönnyű hétfői haligali

2013.02.07. 12:07 inquizitor

Duplalövetű debütáló

poszttal kezdjük meg az új évet, melyben egyszerre vesszük számba az idei nyitókvízen és a tavaszi második fordulóban történteket. Ám előtte az újdonságokról egy pár szót, ami bár feleslegesnek tűnhet, hiszen jó sokszor meg lett hirdetve minden, de tudjuk jól: repetitio est mater studiorum.
Először is a legfontosabb változás, hogy upgradelve lett a honlap, számos új és hasznos funkció lett beszúrva, ilyen például a helyszínenkénti asztalfoglalás is, amit erősen javallott használni! Aztán helyszínváltozásokkal is találkozhattunk tavasszal: a Pesten a Szimpla kávézóba, Szegeden pedig a Nyugiba került át Quiz, új helyszínként fentieken kívül az Ibolya presszó jelentkezik be, az ötödik kerületben.
Van új kvízmesterünk is, méghozzá Kristóf a Pinyóban, sok sikert neki a játékvezetéshez!
Az eddig a Pinyóban Pörgő Will áttette székhelyét az Ibolyába, Orosz Ádi átvette a Jókais Jópofizást Barbitól, aki viszont a Szimplában Szórakoztatja mostantól a népet (nem cirkusszal) hétről hétre. Ha sikerült lekövetni, látogassátok meg őket!
Aztán van itt még Hall of fame többek között és sok egyéb, mi szem- szájnak ingere, tessék szépen kattintani, követni, használni ésatöbbi! :)

A kis infolöttyenet után pedig nézzünk a mélyére akkor az idei szezon első két kvízének. Jól meggondoltuk és ittunk múlt héten és ezen a hétfőn is a Ti küldtétek alatt, kifejezetten kellemes, jó kis kérdéseket küldtetek be, látszik, hogy a téli pihenő egy kicsit rásegített a fantáziákra, mind kérdéskiötlés, mind összeválogatás terén: opera, irodalom, konyhakérdés, fizika, film s mi szem- szájnak ingere, igényesen elegyítve. Igazi mestermű, amit akár Széll Tamás is kifőzhetett volna.
Nem tudom, hogy a folyamatos őszi kárálásom miatt ráncfelvarrták-e vagy sem őket a Quizmesterek, de dicséret illeti a kapcsolatköröket is. Nem állítom, hogy akár a windows-os, akár a tegnapelőtti repülőteres karika nehézségben verték volna sokkal az őszieket, inkább az ötletességük volt az, ami jobban megfogott, mint ősszel szinte bármelyik kvíz során. Persze ez nyilván öngerjesztő folyamat, de ha már a tizennyolc kérdésből egybe sem tudok belekötni, akkor tényleg össze volt rakva rendesen. Annyit kukacoskodhatnék, hogy mondjuk a beszállócsáp az inkább szakmai szleng, mint hivatalos megnevezés, ezért lehetett meg kevesebb embernek elsőre, de hát az élet nem habostorta!
A képes rejtvények közül múlt héten a már egyszer jól bevált hangszeres kérdéskör jött elő, nem hiszem, hogy bárkinek is komoly gondot okozott volna, míg ezen a héten a sztárapukák gyerekeit kellett kiokoskodni, és akkor nem tűnt fel, de utólag megnézve tulajdonképpen mindannyian hasonlítanak az apjukra- kérdés ez mennyire előnyös egy lánynál, de hát még kinőhetik. :)

Az anagrammák az ősz második felében már megszokott duplagondokodást igénylő fajtából voltak, az irodalmi hősökkel nem lehetett gondja senkinek, de a szép hosszú magyar településnevek okozhattak fejtörést a kedves kvízelő közönségnek. A vegyes 10-10 kérdésben- illetve a kvízek teljes egészében azt a tendenciát figyeltem meg, hogy csökkent a kifejezetten csajos kérdések száma (maximum Barbie húgát tudom idevenni, mondjuk azért járna is egy tarkónvágás a mindenkori elkövetőnek- persze ha csak nem hívják tök véletlenül szintén Barbinak! :) ) ellenben egyértelműen nőtt az orvostudományi kérdések száma.

A plusz tizes körökben a tuti egy-két pont mindkét alkalommal szinte garantálható volt, amit a fölött teljesítettek a csapatok, az mindenképp sokat segíthetett a ranglistán való előrekúszásban. Lapzártáig nincsen meg az összes eredményem a helyszínekről, így a pontszámokról mélyebb elemezgetést most nem kezdenék el. Mindenesetre már van 36 és 29 pontos nyerő csapat is erre a hétre, így elég nagy szórást mutatott a kérdéssor ezen a héten, mondjuk ebbe nyilván beleszámít az is, hogy az új helyszíneknek még bele kell lendülniük és akkor ott is magasabb értékek születnek majd.

A végén pedig következzen három állandó rovatunk, ahol tudományos igényű alapossággal szedjük ízekre az aktuálisan lepergett kvízt:

1.Igazságossági- faktor-mérő-elemző központunk kimutatása kábéra- kétheti kvízadagra kivetítve (igen, tudjuk, ez nem 80. Azért kábéra, okoskák.)

Irodalom: 9
Történelem: 10
Popkultúra (modern film, zene, művészetek): 16
Természettudományok: 14
Művészettörténet (klasszikusok): 4
Technika: 7
Gazdaság: 5
Sport: 5

2. Ideális kvízek lettek volna: Klárika elsőszülött gyermekének („Mitulát báti hotta!”), ha van internet Mocsoládon, és pörgeti a Velvetet rendesen.

3. Bónusz egy mondat Szigor tanársegéd úrtól a zsar… a villámkérdésekről: A hallgató témaválasztása első alkalommal komoly pszichiátriai betegséget feltételeztek, ezúton is javaslom, keresse fel az orvosát!!! J Második alkalommal biológiai téma kidolgozása volt a feladat, melyet a hallgató megfelelően megoldott.

Ezzel zárom soraimat mára, remélve, hogy jövő hétfőn ismét találkozunk a QuizNight immáron TÍZ helyszínének valamelyikén, azután pedig itt a blogon vagy Facebookon, ahol komment és like és kommentlike formátumban fejezhetitek ki (nem)tetszéseteket, vitaindítóitokat, észrevételeiteket a kvízzel és a leírtakkal kapcsolatban!
Csak ismételni tudom az általam kiegészített régi, dakota közmondást: mindenki hozzon magával még egy embert, hogy ők is itt játszhassák az agyukat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://quiznight.blog.hu/api/trackback/id/tr785067322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása