Mi az a QuizNight?

Heti rendezésű, ingyenes kvízjáték csapatoknak. A kvízeket kocsmákban, kávézókban tartjuk, az este nyertes csapatai pedig italokat nyernek.

Hogyan lehet nevezni?

Csak foglalj asztalt a hozzád legközelebbi kvíz helyszínre, és gyere le hétfő este 8-ra egy 3-5 fős csapattal, a kvízmester a helyszínen elmondja a többi tudnivalót.

QuizNight Helyszínek

Friss topikok

  • nyúlósgumitej: Happy Hour!!! Ez azért szép húzás a GRUNDtól! Köszönjük! (2013.05.08. 09:19) Az év pubquize
  • nyúlósgumitej: A Még Nincs Név érte el a legmagasabb pontszámot 33 ponttal, de mivel fél ponton belul voltak dönt... (2013.04.29. 12:47) Kérem vissza a 30 pontunkat!
  • inquizitor: @BDzsH: próbálom mindenben a jót látni :) (2012.12.13. 18:31) Állítólag…
  • nyúlósgumitej: Egyértelmű, h a Hírcsárda :) (2012.12.06. 17:10) Blog.hu Karácsonyi buli
  • inquizitor: @nyúlósgumitej: megnyugodhatsz, nem ért el a kedves szerző annyit. Bár annyit talán még a Kedves V... (2012.10.17. 20:10) Habkönnyű hétfői haligali

2013.03.25. 14:26 inquizitor

A Walesből Amerikába emigrált kék szent, avagy török volt-e Bem apó?

Namost. Itt akár ugorhatnánk is egyet a dolgok végére, hogy „Ülj le fiam, egyes!”, de akkor elsiklanánk a Quiznight-ok egyik esszenciális képessége felett, miszerint az ember még azt is tudja, amit nem. De haladjunk azért ennél kisebb léptékkel.

A Ti kérdezitek tőlem egy négyest kap. Átéem, minek is a rövidítése? Biztos angolul van (igen, Automated teller machine), de tuti nem amerikai, jó, legyen angol, tádá! Egy pont. A Kugler az szemét kérdés, mert ki tudja, hogy Kugler Henrik alapította a Gerbaud Cukrászdát és tette országszerte híressé? Kevesen. Azt meg pláne kevesen, hogy oké, biztos süti a kugler, de azon belül minyon. Max. segítséggel. A gyalogsátánba a ragya essen belé – és abba is, aki eltalálta! -, az oroszlán könnyű volt, míg az Etiópia fifikás, de azért kikövetkeztethető. Szóval: 1+0+0,5+1+0,5=4

Kapcsolatkör. Ugyebár az idei március 15-e maximum csak annyiban utalt 1848-ra, miszerint megjelent a sajtóban, hogy az „Osztrákok már átlépték a határt!”. Hiába mondták előtte napokig, hogy „Winter is coming!”, az időjárás, az emberi baromság, namegpersze a zegész állam konspirációs szövetségének -, hogyha Orbán Viktor nincs itthon, akkor ne is legyen már 15-énk! – az eredményeképpen, tényleg könnyen el lehetett felejteni, hogy 165 évvel ezelőtt mi is történt. Lehet, hogy erre a közérzetre mentek rá a kvízmesterek, hátha senkinek nem jut eszébe ez az aktualitás. Ennek érdekében be is dobtak pár szemétkedő kérdést – legyünk őszinték, fogalmunk sem volt eddig arról, hogy Bem apó, akit katolikus lengyelnek ismertünk, az orosz-török háborúban való részvét reményében megtért iszlámnak és szerintem a borscsról is csak kevesen tudják, hogy eszik-e vagy isszák (megsúgom: lehet így is úgy is, mert leves) -, de azért éberségünket megőrizve, rá lehetett jönni, maximum pár pont veszteséggel. De ennyi azért dukál ’48 szellemének.

Az összepárosításban végre kiélhették magukat a fizikusok, szerintem paraszti ésszel kettőt lehetett tudni, a többi meg már inkább Fortuna. De helyes, ne mindig csak a szemüveges bölcsészeknek, Story-falóknak és gasztrobloggereknek kedvezzünk!

Pláne, hogy a villámkérdés magyarokhoz méltó hosszú kalandozások után, visszatért a bölcsészettudomány elíziumi mezejére. Itt legfeljebb az egri teknősbéka, vagy nagyjaink keresztnevei zavarhattak be (Géza, Mór, Douglas, Rudyard, Dezső, Imre, Lev, Vilmos, Miklós; aki megmondja Szophoklészét, kap plusz 1 pontot tőlünk, meg egy akadémiai széket az MTA-tól). Így nem csoda, hogy a többség a gigászok harcában vérzett el. Szerelem, öngyilkosság, színdarab – hát nem az egész világirodalom szól erről? Davide Cilibertinek pedig, - akinek a leghosszabb című könyve van – nyugodtabb, környezeti hatásoktól és ha lehet klaviatúrától mentesebb hátralévő éveket kívánunk!

Csing-csing, ROUND 2! Viszonylag tehát kisebb veszteségekkel egy olyan jó 15 körüli pontszámmal el lehetett evickélni a magyar határokig. Nadehogy hol a francban van Rapassapuszta és Tiszacseb (talán többeknek így volt inkább meg), már inkább a logika, mint a tudás terepe. Árpád-ház kontra Habsburg, nem egy könnyű kérdés, mégha annak is tűnik: 23 vs. 19. És hát ugye az a fránya XII. század, ahol azok a Gézák, Bélák és Istvánok haldokoltak állandóan… El lehetett itt kérem csúszni. Hogy az ezüstöt a fizikusokon/kémikusokon kívül honnan lehetett volna tudni, még ma sem tudom. Úgy sejtem a többség inkább nem, mint igen tudta. Patrik, aki az index szerint kék volt és walesi, vagy CA San Lorenzo mind az olvass sajtót! rovatba tartoznak. Míg Bolívia és Portugália megint inkább a töriseknek kedvezett, de a bulvárosok/filmbuzik is kaptak egy nagyobb koncot Tarantinoval és a Batmannel. Mondjuk az Nyrt.-Zrt. a nem közgászoknak szerintem tyúk-tojás problematika, merthogy: ha egy részvénytársaság nyílt, akkor abba mások dobnak pénzt, ergo minek nagy kezdőtőke? De ha nincs benne nagy kezdőtőke, akkor meg miért venné bárki a részvényeit? Hm? A viktomológia pedig minden angliusul beszélő, azaz valószínűleg a QN-közönség nagy részének meglévő válasza volt. Tehát ez egy korrekt, minden igényt kielégítő 2. forduló volt, mégha nem is volt olyan beszarás nehéz.

És akkor fussunk rá a +10-re. Szerintem akkor jó egy +10, hogyha azt feltételezzük, hogy az, aki mindegyikre tudja a választ, egy mutáns. Mert lássuk csak az e heti képzeletbeli szörnyünket: egy androidos, operettrajongó filmbuzi geek, aki vagy hegymászó, vagy csak az Appenin hegységrendszer kialakulásáról írja a szakdolgozatát, ahol B szakon energiaközgazdász (, vagy csak mázlija volt és nem Luxemburgot írta be és nem hitte, hogy Lichtenstein EU-tag). Tehát a +10-es szörnyünk valódi rém, így véleményem szerint abszolút rendben volt ez is!

Inquizitor klasszikus rovatainak rekonstruálására nem vállalkozhatok, de Szigor tanársegéd úr helyett én azt mondanám: A témaválasztás remek, várjuk a hallgató újabb eszmefuttatását!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://quiznight.blog.hu/api/trackback/id/tr895170688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása