Mi az a QuizNight?

Heti rendezésű, ingyenes kvízjáték csapatoknak. A kvízeket kocsmákban, kávézókban tartjuk, az este nyertes csapatai pedig italokat nyernek.

Hogyan lehet nevezni?

Csak foglalj asztalt a hozzád legközelebbi kvíz helyszínre, és gyere le hétfő este 8-ra egy 3-5 fős csapattal, a kvízmester a helyszínen elmondja a többi tudnivalót.

QuizNight Helyszínek

Friss topikok

  • nyúlósgumitej: Happy Hour!!! Ez azért szép húzás a GRUNDtól! Köszönjük! (2013.05.08. 09:19) Az év pubquize
  • nyúlósgumitej: A Még Nincs Név érte el a legmagasabb pontszámot 33 ponttal, de mivel fél ponton belul voltak dönt... (2013.04.29. 12:47) Kérem vissza a 30 pontunkat!
  • inquizitor: @BDzsH: próbálom mindenben a jót látni :) (2012.12.13. 18:31) Állítólag…
  • nyúlósgumitej: Egyértelmű, h a Hírcsárda :) (2012.12.06. 17:10) Blog.hu Karácsonyi buli
  • inquizitor: @nyúlósgumitej: megnyugodhatsz, nem ért el a kedves szerző annyit. Bár annyit talán még a Kedves V... (2012.10.17. 20:10) Habkönnyű hétfői haligali

2013.02.25. 13:14 inquizitor

„Ötletes”, szülinapos, filmes

poszttal köszöntjük a négy éves Quiznight-ot, és az Oscar- gálát, mert ötlettelen vagyok és mert a ma esti kvíz is biztosan roskadozni fog az aranyszobor körül forgó kérdésektől, hogy ki nyert, és hogy mit, és mennyiszer meg úgy egyáltalán…and the Oscar goes to...

Nos, éppenséggel szülinapjára a Quiznight-nak is kijárna egy értékes elismerés (szórakoztatnak annyi embert hétről- hétre, mint egynémely filmalkotás), de amíg nem forgatnak egy Közösségi háló- szerű filmet a Quiznight megszületéséről, (a főbb szerepekben Ryan Gosling, Bud Spencer, Vin Diesel. Későbbi folytatások: Quiznight- Felemelkedés, Quiznight- A Quiz visszatér) addig be kell érnie az egész teamnek egy hamisítatlan, ízes Inquizitor- féle: „Boldog születésnapot Quiznight!”- tal. Íme. És ha már itt tartunk, akkor tekintsünk vissza a születésnapi kvízre is, hiszen az lenne a poszt célja, vagy mi.

Az egész kvízre jellemző volt, hogy tartalmazott egy egész sor olyan kérdés, amit alig bírtam betuszkolni a kategóriák közé, most kivételesen sokat nem is sikerült, de sebaj, mert egyrészt lesz ez még így se!, másrészt ez simán lehet egy előremutató dolog a kvíz fejlődéstörténetében, a készítők ne sikkadjanak majd el e fölött a bekezdés fölött. Minél változatosabb, annál jobb, és látjuk, hogy 31-41-ig lehetett nyerni, tehát nem lehet rásütni, hogy eszetlen könnyű vagy nehéz lett volna. Csak így tovább.
A Ti kérdezitek megint aranyos volt, bár kicsit talán könnyebb, mint a tavasszal eddig megszokott, ennek okát rögtön a két aktualitás kiemelésében látom, amiből az egyikre ráadásul a „Space Jam” című rettenetes film is élénken emlékeztet.
A kapcsolat meg nem francia volt, sokkal inkább holland és szerintem nagyon nem volt egyszerű.Körülbelül a hetedik kérdésig csak pislogtam, hogy mivan, nagyjából úgy, mint mikor az Esőemberben megkérdezik Raymond-tól, hogy mennyi 1+2, csak én sajnos a fejben való gyökvonásra meg a kártyaszámolásra is alkalmatlan vagyok, de azért nagy nehezen összehoztuk. Még szerencse, hogy hétfő esténként Kő’ egy csapat.
A térképes feladat feladta a leckét rendesen, de némi sakkozás után egy csodálatos elme nélkül is ki lehetett találni, ha az ember felvértezte már magát némi képzelőerővel egy venezuelai indián boldogságfaktora, péniszmérete, alkoholfogyasztási szokásai vagy esetlegesen ezek korrelációja között :) És hogy mindezt hogyan fogalmazta meg a szentendrei Vin Diesel, Rudi? Nos így: "Ha hiszünk Istenben, sokat iszunk, nagy a péniszünk és a levegő sem olyan rossz, akkor miért nem vagyunk boldogok?" Ehhez én sem tudok mit hozzáteni.
Hogy az anagrammák kinek feküdhettek? Nos, őket úgy hívhatjuk egy összefoglaló szóval: A bennfentesek. Jó sok bennfentes játszik ugyanakkor hétről- hétre, nem lehetett probléma kitalálni a kvízmestereket még akkor sem, ha a létszám- a kvízmestereké- bizony folyamatosan növekszik. Akik újonnan csatlakoztak vagy még nem jártak minden helyszínen, esetleg fennakadhattak ezen a feladaton, de sebaj: egy- egy lelkes és leleményes Hugó akár találomra is próbálkozhatott, hiszen csak neveket kellett kirakni.  
Az általános részben meg jött a már korábban megénekelt összevisszaság, volt itt esküvő, konyha, cicakutya, Tartuffe, röplabda érdekes megközelítésben és még Hess is: már csak néhány kém hiányzott a sasfészekből.

A záró plusz tízes megint az elérhető 2-4-5 pontról szólt vérmérséklet és felkészültség szerint, ezen felül a rettenthetetleneknek jöhetett minden jól megérdemelt extra pont.


A végén pedig következzen három állandó rovatunk, ahol tudományos igényű alapossággal szedjük ízekre az aktuálisan lepergett kvízt:

1.Igazságossági- faktor-mérő-elemző központunk kimutatása kábéra- (igen, tudjuk, ez nem 40. Azért kábéra, okoskák.)

Irodalom: 2
Történelem: 5
Popkultúra (modern film, zene, művészetek): 5
Természettudományok: 4
Művészettörténet (klasszikusok): 2
Technika: 2
Gazdaság: 7
Sport: 4

2. Ideális kvíz lett volna: Quizes Vérpistikéknek, jelentősen szétszórt érdeklődési körrel, inkluzíve sztárok állattartási szokásai, angol esküvői etikett és Panamericana blog.

3. Bónusz egy mondat Szigor tanársegéd úrtól a zsar… a villámkérdésekről: A hallgató témaválasztása meghökkentően tör ki a konformizmus egéről és még tanársegéd urat is megvette a Tini Ninja teknőcökkel!


Ezzel zárom soraimat mára, remélve, hogy jövő hétfőn ismét találkozunk a QuizNight immáron TÍZ helyszínének valamelyikén, azután pedig itt a blogon vagy Facebookon, ahol komment és like és kommentlike formátumban fejezhetitek ki (nem)tetszéseteket, vitaindítóitokat, észrevételeiteket a kvízzel és a leírtakkal kapcsolatban!
Csak ismételni tudom az általam kiegészített régi, dakota közmondást: mindenki hozzon magával még egy embert, hogy ők is itt játszhassák az agyukat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://quiznight.blog.hu/api/trackback/id/tr365101767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása