Mi az a QuizNight?

Heti rendezésű, ingyenes kvízjáték csapatoknak. A kvízeket kocsmákban, kávézókban tartjuk, az este nyertes csapatai pedig italokat nyernek.

Hogyan lehet nevezni?

Csak foglalj asztalt a hozzád legközelebbi kvíz helyszínre, és gyere le hétfő este 8-ra egy 3-5 fős csapattal, a kvízmester a helyszínen elmondja a többi tudnivalót.

QuizNight Helyszínek

Friss topikok

  • nyúlósgumitej: Happy Hour!!! Ez azért szép húzás a GRUNDtól! Köszönjük! (2013.05.08. 09:19) Az év pubquize
  • nyúlósgumitej: A Még Nincs Név érte el a legmagasabb pontszámot 33 ponttal, de mivel fél ponton belul voltak dönt... (2013.04.29. 12:47) Kérem vissza a 30 pontunkat!
  • inquizitor: @BDzsH: próbálom mindenben a jót látni :) (2012.12.13. 18:31) Állítólag…
  • nyúlósgumitej: Egyértelmű, h a Hírcsárda :) (2012.12.06. 17:10) Blog.hu Karácsonyi buli
  • inquizitor: @nyúlósgumitej: megnyugodhatsz, nem ért el a kedves szerző annyit. Bár annyit talán még a Kedves V... (2012.10.17. 20:10) Habkönnyű hétfői haligali

2013.05.24. 08:40 inquizitor

Átszakítottuk hát a célszalagot

Elérkezett a nagy –és nem igazán várt- pillanat: lejátszottuk az utolsó kvízt a bajnokság keretien belül, már csak az Országos Döntő van hátra a szezonból. Ennek megfelelően, most szeptemberig az utolsó, hétfői estéről készült összefoglalót olvashatjátok.

Már az elején meg kell állapítanunk, hogy folytatódott, vagy talán be is tetőzött az a tendencia, hogy az idény vége felé közeledve/ azt el is érve jókora pontmennyiséget szórtak ki a kvízmesterek: aligha panaszkodhattunk pontszegény kvízekre az elmúlt hetekben, de az utolsó forduló- pestiesen szólva- mindent vitt. Az abszolút pontrekord ugyan nem dőlt meg- csak beállítódott-, de én őszintén szólva ezt meg is hagynám a mindig szimpatikus és idén félelmetesen jól teljesítő Stalker-nek. Persze aki tudja, ugorja át a lécet bátran :) Zárójelben azért megjegyezném, hogy volt 29, 30 és 31,5 ponttal ünneplős helyszín is, de a helyszínek hetven százalékánál minimum 35 pont szükségeltetett a győzelemhez.
Láthatjuk tehát, hogy jó sok pontot lehetett szerezni ezen a héten, pedig talán a részfeladatok, sehol nem voltak eszement könnyűek: a ti kérdezitekben például a nem katolikus megye és a Camus regény nem volt túl nehéz, de a női választójogot firtató kérdésre már lett volna pár egészen használható tippem a jó válaszon kívül is. A német fotóművész számomra tökismeretlen volt- hála istennek csapattársaim jóval műveltebbek e témakörben nálam- és a szívritmuszavart is kellően speciális kérdésnek éreztem, hogy ne legyen alapvető az érte járó pont megszerzése.
A kapcsolatkörben végre mindennek alfája és omegája: a sör volt a megoldás! YEAH! Éppenséggel nem volt kitalálhatatlan- hiszen kitaláltátok ;) -, de csavaros volt ez is.
Az állatok nevei a magamfajta városinak okozhattak éppen gondot, de valójában azt gondolom, hogy inkább csak én vagyok kissé műveletlen az állattartás területén. Ettől függetlenül ez sem a tuti ötpontos összepárosítós körök lapjai közé kerül majd be a 2012-2013-as szezon almanachjába.
Nem így az anagrammák: modern meséink között járatos fiatalokként, nem jelenthetett komoly problémát a hősök kitalálása, habár Dorian Grey talán kicsit kilógott a sorból, hiszen itt inkább szépirodalmi ismereteket igényelt a megfejtés.
A vegyesfelvágott tíz darab kérdése talán az idény során most sikeredett a legkönnyebbre, alighanem itt lehetett visszahozni a korábban esetlegesen elhullajtott pontokat. Nem feltételezném, hogy bármelyik csapatnak is gondot okozhattak a szúnyogos, snooker-es, szirtakis, Spielberg-es, trónfosztós, Karinthy-s vagy Ciprusos kérdések. Keith Jarrett hangszere, a Norwegian Airlines vagy a Pokol Kapuja már belerondíthatott az összképbe, de talán csak a legelső okozhatott igazán komoly fejtörést- persze csak azoknak akiknek a zene nem erősségük.
A plusz tízes körben aztán az „á ne írjuk be, túl egyértelmű” hangulat uralkodott: de valószínűleg csak nálunk, hiszen a magas pontszámok alapvetően jól teljesített plusz tízes körről árulkodnak. Vita talán csak a MOL jogutód kérdéskörben alakult ki, amit én nem igazán tudok megítélni, az okosakra bíztam magam és sodródtam az árral. A pünkösd talán nem feltétlenül két pontos kérdés volt (de még egypontos sem ebben a körben…) a többi kérdés nagyjából ült a helyén.

Végezetül álljon itt most akkor a szezon győzteseinek névsora, akiknek ezúton is szívből gratulálok:
Abszolút bajnok a FAKT08 csapata, akik természetesen megnyerték helyszínük a Grund versenyét is. A Vaskapuban ismét a Dzsóker vitte a pálmát, a kedvesben a Van még Latte macchiato? húzta be az első helyet. A Kultúrban a Bangkok Hilton fölényeskedett, míg a Jókaiban, a Paulusban és a Mezcalban rendre a SI-QUIZ!!, a Péntekisták és a Rambó diadalmaskodott. Az Ibolyában a Quaker, a Szimplában a Gépnarancs győzött óriási, a Mérőmókus a Nyugiban pedig tetemesnek mondható előnnyel.

Így ért tehát véget az idei szezon, de ne feledkezzünk el a döntőről, a QN- Team sok szeretettel vár mindenkit a szombati döntőre a Grundba, gyertek nagyon sokan és játszunk egy jót, mert azután szeptemberig le kell mondanunk az efféle élvezetekről!

1.Igazságossági- faktor-mérő-elemző központunk kimutatása kábéra (igen, tudjuk, ez nem 40. Azért kábéra, okoskák.)

Irodalom: 2
Történelem: 6
Popkultúra (modern film, zene, művészetek): 10
Természettudományok: 13
Művészettörténet (klasszikusok): 1
Technika: 2
Gazdaság: 2
Sport: 3

2. Ideális kvíz lett volna: Öveges professzor komoly pontszámot ért volna el, amennyiben kicsit tájékozódik a reinkarnálódása után a dolgok, különösképpen a popkultúra mai állásáról.

3. Bónusz egy mondat Szigor tanársegéd úrtól a zsar… a villámkérdésről: A hallgató témaválasztása teljesen beteges agymenést, ugyanakkor komoly észjátékot feltételez. A szezon utolsó négyötöde.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://quiznight.blog.hu/api/trackback/id/tr775311962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása