Mi az a QuizNight?

Heti rendezésű, ingyenes kvízjáték csapatoknak. A kvízeket kocsmákban, kávézókban tartjuk, az este nyertes csapatai pedig italokat nyernek.

Hogyan lehet nevezni?

Csak foglalj asztalt a hozzád legközelebbi kvíz helyszínre, és gyere le hétfő este 8-ra egy 3-5 fős csapattal, a kvízmester a helyszínen elmondja a többi tudnivalót.

QuizNight Helyszínek

Friss topikok

  • nyúlósgumitej: Happy Hour!!! Ez azért szép húzás a GRUNDtól! Köszönjük! (2013.05.08. 09:19) Az év pubquize
  • nyúlósgumitej: A Még Nincs Név érte el a legmagasabb pontszámot 33 ponttal, de mivel fél ponton belul voltak dönt... (2013.04.29. 12:47) Kérem vissza a 30 pontunkat!
  • inquizitor: @BDzsH: próbálom mindenben a jót látni :) (2012.12.13. 18:31) Állítólag…
  • nyúlósgumitej: Egyértelmű, h a Hírcsárda :) (2012.12.06. 17:10) Blog.hu Karácsonyi buli
  • inquizitor: @nyúlósgumitej: megnyugodhatsz, nem ért el a kedves szerző annyit. Bár annyit talán még a Kedves V... (2012.10.17. 20:10) Habkönnyű hétfői haligali

2013.03.11. 11:55 inquizitor

Duplalövetű poszt 2/ Újratöltve/ (Újragondolva?)

[ Szolgálati jellegű közlemény: új helyszínünk a Grund! Tessék szorgalmasan látogatni és terepszemlézni, hiszen itt lesz az Országos döntő is! ]

Nem véletlen a poszt eme felvezetése, hiszen múlt héten kisebb technikai malőr miatt olvasnivaló nélkül maradt hű, lelkes és népes rajongótáborom, amiért ezúton is elnézéseteket kell kérnem, de most már nem teszek rá ígéretet, hogy nem fog előfordulni, hanem egész egyszerűen csak nem fog előfordulni. Vagy de. A másik ok, amiért a kis filmes utalásokkal kezdtem, az az én óriási mellélövésemet hivatott jól kifigurázni, mert ha jól számoltam az elmúlt két hétben összesen egy darab Oscar-os kérdés volt, de az sem OLYAN, ráadásul nem is az Oscar- gála utáni hétfőn volt, hanem egy héttel később. Ebből is látszik, hogy a QN-team fantáziája kimeríthetetlen kérdések terén. Vagy mégsem…? A posztból talán kiderül. Tolle, lege!

Egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy kétfelé szedjem-e a posztot vagy sem, mert véleményem és meglátásom szerint két teljesen különböző kvízt kaptunk az elmúlt két hétben. Az első jól meg volt tekerve több helyen- az emberi testes kapcsolatkör nagyon magasról való lepuffanása komoly károsodást okozott a szomszéd csapatok hallószerveiben (csak hogy a témánál maradjak)- de teljesen vállalható dolgok voltak benne, a második viszont, ahogy a pontszámokat elnézegettem és hallgattam a visszaérkező panaszok, reklamációk satöbbi áradatát, nem igazán nyerték el a nagyközönség széles szimpátiáját, amit részemről ugyan meg tudok érteni, de nem feltétlenül jogos a felháborodás. A kritika viszont az lehet.

Nem is igazán kezdeném most el elemezni az egyes kérdéseket, talán majd a végén egy-két észrevételt teszek. Inkább játék- összeállítási kérdésekről írnék most egy pár gondolatot (aztán ezekkel a gondolatokkal, tudván hogy én is csak egy mezei játékos vagyok, tessenek nyugodtan vitába szállni akár kvízmesteri, akár játékos részről).
No például: sokszor szenvelegetem azon, hogy túl könnyű lenne a kapcsolatkör, a második-harmadik megválaszolt kérdés után kitalálható mindegyik. Úgy néz ki ezek az idők tovatűntek (nekem legalábbis mindenképpen), hogy ez jó-e vagy sem azt mindenki döntse el maga, részemről örülök neki, mert élesebbé teszi a versenyt és nem arról szól az első kör, hogy kinek nincs 10 tuti pontja. Akik mégis így vannak vele azok előtt le a nem létező kalapommal. Az viszont már furcsább kapcsolatkör ügyben, hogy nem mindig feltétlenül egyértelmű a kapcsolat, természetesen a megoldások tökéletesen magyarázhatók, de az elmúlt hetekben akár más megoldást is elfogadhattak volna a kvízmesterek a 15. kérdésre.

A másik nagy felhördülést okozó kérdés a Ti küldtétek részből jött, ahol most hét teljesen oké, két nagyon jó (alkoholtilalom, fagylalttemető) kérdésre jutott egy darab borzadály, amit nem is tudok megmagyarázni, mert úgy kilóg a sorból, hogy az hihetetlen. Kicsit emlékeztet arra az egykori kérdésre, amikor a különböző szeszmárkák összefüggését kellett kitalálni. Nagyon messziről kell indítanod, hogy rájöjj, mi a kérdező szándéka és talán ez a távolság már túl messze van. Volt helyes megfejtés egyáltalán? Ebben az esetben talán konszenzust köthetünk arról, hogy ez nem egy nehéz, hanem nagyjából megfejthetetlen kérdés volt, ezeket véleményem szerint ki kéne rostálni (úgy értem normál kvízbe ne kerüljön be- plusz tizesbe 3 pontért elmenne egy ilyen de ott is nagyon genyó lenne, ráadásul 3 pontért nincsen beküldött kérdés:) ). Viszont egy ÁPRILIS ELSEJEI (hahaha) Bolondok napjás kvízt simán meg lehetne tölteni ilyen random balfasz kérdésekkel, akkor szerintem óriási sikere lenne!!! :P

Következő –és talán a legnagyobb vitával övezett- probléma is a negyedikei kvízben volt fellelhető, mégpedig a mindig extra érzékeny plusz 10-es körben. A kérdés ugyebár úgy hangzott, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Nem véletlen a megfogalmazásom, ezek a típusú kérdések mindig a neccesek közé tartoznak, jelenleg pedig egy rettenetesen friss és kutatás alatt lévő témát, a CO2 kibocsájtást feszegették. 2 pontért. Álmos megmutatta a cikket, amiből dolgozott és azt kell, hogy mondjam: valóban ez a legfrissebb kutatási eredmény, csakhogy. Annyira friss, hogy még süt, és tudom, hogy plusz 10-es és a kockáztatásról szól, és ha nem tudod tutira, ne írd be, de egy fifty-fifty helyzetben, ráadásul egy eléggé felkapott témában sokaknak megremegett a keze és beírták a –hangsúlyozom, legfrissebb eredményekkel ellentétes, általa azonban- jónak gondolt választ. Nyilván ennek az egésznek van egy pszichológiája, amibe most nem mennék bele, de az ilyen helyzetek elkerülése végett azt gondolnám- ma egyszerűen tele vagyok javaslatokkal, hihetetlen, hogy ezek a kreativitási rohamok miért nem törnek rám például munka közben…- hogy ezeknek a kérdéseknek van ugyan létjogosultsága,sőt!, de talán nem a plusz tízes körben. Nagyon sokat lehet vele bukni, míg például volt megint két elképesztően jó 3 pontos kérdésünk…hol vannak már az ausztenites idők :):):). Tehát nem a fantázia hiányzik, csak egy kis beleérzés játékosok szemszögéből nézve a dolgot.

A végére pedig általánosságban annyit tudnék elmondani a bevezetőben már említetteken kívül, hogy az utolsó februári kvíz határozottan jó lett, szép pontszámokkal, a márciusi elsőbe kicsit belerondítottak ezek a fent említett dolgok, de egyrészt azért húsbavágónak egyik problémát sem nevezném, másrészt pedig nézzük meg, hogy itt is lehetett 39 pontot (mégha szűz kéz szerencsét hoz alapon is) csinálni, de nem volt ritka a már egészen jónak számító 32- 34 pont sem.

Keep doin’ Quiznight! ;)

1.Igazságossági- faktor-mérő-elemző központunk kimutatása kábéra- kétheti kvízadagra kivetítve (igen, tudjuk, ez nem 80. Azért kábéra, okoskák.)

Irodalom: 6
Történelem: 13
Popkultúra (modern film, zene, művészetek): 21
Természettudományok: 17
Művészettörténet (klasszikusok): 7
Technika: 7
Gazdaság: 4
Sport: 7

2. Ideális kvízek lettek volna: Azoknak az embereknek, akik higgadtak tudnak maradni minden helyzetben, akár április 1-jén is, mikor rájönnek, hogy a globális felmelegedés egyszer majd a távoli jövőben valakiknek nagyon rossz lesz.

3. Bónusz egy mondat Szigor tanársegéd úrtól a zsar… a villámkérdésekről: A hallgató témaválasztása első alkalommal aszkéta buzgalomra, nagy és szent elődök életvitelét tanulmányozósra, jóra sikeredett, a horrorisztikusan megcsavart térképek már egy kissé buggyantabb elmét feltételeznek, de ezen a héten beküldött móka volt, így nem valamelyik kvízmestert kell szidni, ha egyáltalán kell valakit. Erős négyes a kettő együtt.


Ezzel zárom soraimat mára, remélve, hogy jövő hétfőn ismét találkozunk a QuizNight immáron TÍZ helyszínének valamelyikén, azután pedig itt a blogon vagy Facebookon, ahol komment és like és kommentlike formátumban fejezhetitek ki (nem)tetszéseteket, vitaindítóitokat, észrevételeiteket a kvízzel és a leírtakkal kapcsolatban!
Csak ismételni tudom az általam kiegészített régi, dakota közmondást: mindenki hozzon magával még egy embert, hogy ők is itt játszhassák az agyukat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://quiznight.blog.hu/api/trackback/id/tr325124372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása