Mi az a QuizNight?

Heti rendezésű, ingyenes kvízjáték csapatoknak. A kvízeket kocsmákban, kávézókban tartjuk, az este nyertes csapatai pedig italokat nyernek.

Hogyan lehet nevezni?

Csak foglalj asztalt a hozzád legközelebbi kvíz helyszínre, és gyere le hétfő este 8-ra egy 3-5 fős csapattal, a kvízmester a helyszínen elmondja a többi tudnivalót.

QuizNight Helyszínek

Friss topikok

  • nyúlósgumitej: Happy Hour!!! Ez azért szép húzás a GRUNDtól! Köszönjük! (2013.05.08. 09:19) Az év pubquize
  • nyúlósgumitej: A Még Nincs Név érte el a legmagasabb pontszámot 33 ponttal, de mivel fél ponton belul voltak dönt... (2013.04.29. 12:47) Kérem vissza a 30 pontunkat!
  • inquizitor: @BDzsH: próbálom mindenben a jót látni :) (2012.12.13. 18:31) Állítólag…
  • nyúlósgumitej: Egyértelmű, h a Hírcsárda :) (2012.12.06. 17:10) Blog.hu Karácsonyi buli
  • inquizitor: @nyúlósgumitej: megnyugodhatsz, nem ért el a kedves szerző annyit. Bár annyit talán még a Kedves V... (2012.10.17. 20:10) Habkönnyű hétfői haligali

2012.10.10. 13:58 inquizitor

Lesz olyan kvíz a szezonban, amikor…?

Harmadjára már kulináris utalgatások nélkül sütjük el a startlöVEGET A (…) minden igényt kielégítő elemzésünk kezdetén. Szóval lesz például olyan kvíz a szezonban, amelynek boncolgatásakor én is tudom tartani magam a fél mondattal korábbiakhoz? Meglátjuk…

A ti kérdezitek kör a plusz tízes szekció mellett továbbra is konstans módon nehéz és izzasztja a jónépet annak rendje és módja szerint. Nem tagadom, nekem sem sok nagyobb élvezetet nyújtó dolog van annál, mint sátáni kacajjal ajkaimon beküldeni egy olyan kérdés részproblematikájából származó elmélet cáfolatát, amire a választ esetlegesen három perccel korábban még én sem tudtam. De az ég szerelmére emberek vagyunk, ráadásul a jobbik, vetélkedő fajtából, hát ez a szép az egészben, kínozni a másikat, tudjuk, de Sade márki óta biztosan tudjuk. Azért a fene sem gondolta volna, hogy pont a japánok pirelliznek bridgestone- oznak a legtöbbet, miközben a Sárga- tenger túlsó partján államilag támogatott egykézés folyik. Persze ahol művaginát terem még a Földanya is…

Lesz olyan kvíz a szezonban, mikor kaja nem kerül szóba az első öt kérdés között és könnyebbek lesznek, mint az anagrammák?

Csinos kis kapcsolatkört szerkesztettek össze a kvízmesterek erre a hétre is, és talán a két héttel ezelőtti észrevételem, hogy tudniillik minél általánosabb a kitalálandó kapcsolat, annál nehezebb vagy fogalmazzunk így: munkásabb lesz az oda elvezető út, igazolódni látszik. A csapatok jó része azért rájött az összefüggésre, de az egyes kérdések megválaszolásánál akadtak problémák, számomra például Finn, az aranyhal tökéletesen ismeretlen volt, és ahogy hallottam, nem voltam ezzel egyedül.
A kapcsolatkörről egyébként- és ezt lehet nyugodtan vitaindítónak venni- meggyőződésem, hogy életképesebb lenne kevesebb kérdéssel. Régen négy volt, az kevés. Most kilenc, ami az esetek jelentős hányadában már- már szájbarágós. Szerintem ki lehetne próbálni pár hétre mondjuk hat vagy hét rávezető kérdéssel.
Lesz ilyen kvíz a szezonban?

És akkor drága jó Michaelünk, aki valahogy soha senkinek nem tudott semleges maradni.
Lehetett utálni ezért a bizonyos- visszaesőként elkövetett- ütközésért 1997-ből, amiért kizárták az azévi pontversenyből:

És lehetett kedvelni az ilyen megindító pillanataiért, mint amikor 41. futamgyőzelmével beérte Ayrton Senna-t, és a sírástól megszólalni sem tudott „Pozsgay József értő tolmácsolása” alatt:

Lesz még egy olyan kvíz, ahol ennyire el fogok tudni kalandozni?:)

A QuizNight szerkesztői úgy tűnik meghallgatták múlt heti sirámaimat, hiszen most kifejezetten tartalmas anagrammák voltak, kis plusz gondolkodnivalóval, amit egyedül fejtegetve- lévén a csapatom rám passzolta a dolgot- azért egy jó tíz percbe beletelt.  Ebből a típusból jöhet még, dögivel!
Aki nem rázta ki csuklóból az AC/DC-t, annak büntetésből ez legyen az ébresztője, maximum hangerőn, élete végéig (és Angus meg a stylistja szintén életfogytig. Mármint nem Anguséig, őt örökre konzerválta az anyag):

Egri bikavér- ügyben meg megmondom őszintén, tanácstalan vagyok. A legenda az legenda, ha megkérdezik kvízen, hogy mit fakasztott Szent László a sziklából, nem az lesz a válasz, hogy semmit, mert kamu… talán legközelebb egy hasonló kérdésbe érdemes lenne beletoldani az „a legenda szerint” félmondatot, a félreértések elkerülése végett.
Kevéssé értem a 0+ vércsoport helyességét vitatókat, ahogy arra már pre-poszt hozzászólásomban a Facebook-on is rámutattam, megfelelő és megbízható forrásokat kutattak fel a quizmesterek, és itt szerintem a kérdést sem nagyon lehetett máshogy értelmezni. Azért ha a quizmesterek ilyet észlelnek, legegyszerűbb, ha már a kérdés feltevése után rögtön egyértelműsítik a dolgot.
A plusz tizes kör megint hozta azt, amit az elmúlt hetekben: langyos/meleg hét pontocska, de a három pontos megint brutálisan forró volt, ezen lehetne hűteni, mert különben feleslegessé válik a +10-es badge:)
Lesz még olyan kvíz a szezonban, ahol ezt meg lehet ugrani?


A végén pedig következzen három állandó rovatunk, ahol tudományos igényű alapossággal szedjük ízekre az aktuálisan lepergett kvízt:


1.Igazságossági- faktor-mérő-elemző központunk kimutatása kábéra (igen, tudjuk, ez nem 40. Azért kábéra, okoskák.)

Irodalom: 2
Történelem: 6
Popkultúra (modern film, zene, művészetek): 6
Természettudományok: 13
Művészettörténet (klasszikusok): 1
Technika: 2
Gazdaság: 2
Sport: 6

2. Ideális kvíz lett volna egy: Palik László- Mérő László- Juhász Árpád- Hoffmann Rózsa gangbang-ből született szerelemgyereknek.

3.Bónusz egy mondat Szigor tanársegéd úrtól a zsar… a villámkérdésekről: A hallgató témaválasztásai most már sorozatosan gyermekded fantáziavilágról tesznek tanúbizonyságot, mely hozzáállás sokak szívét megnyerheti, így egy szép, kerek, mosolygós ötöst javasolnék, a pocakjába egy ugyanilyen almát rajzolva.


Ezzel zárom soraimat mára, remélve, hogy jövő héten találkozunk a QuizNight hét helyszínének valamelyikén, azután pedig itt a blogon vagy Facebookon, ahol komment és like és kommentlike formátumban fejezhetitek ki (nem)tetszéseteket, vitaindítóitokat, észrevételeiteket a kvízzel és a leírtakkal kapcsolatban!
Csak ismételni tudom az általam kiegészített régi, dakota közmondást: mindenki hozzon magával még egy embert, hogy ők is itt játszhassák az agyukat!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://quiznight.blog.hu/api/trackback/id/tr274829916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dili · http://diliblog.blog.hu/ 2012.10.10. 14:20:25

"Very Fucking Funny Fact" - A Toyota-war volt a 3 pontos, ugye? Mert mi (Cifet Cafat) azt eltaláltuk.

inquizitor 2012.10.10. 14:23:37

@Dili: Hopszla, akkor nem kellően alapos tájékoztatás alapján készült a posztom! A megfejtéshez gratulálok, jelen állás szerint Ti vagytok az eddigi elsők és egyetlenek! Csak így tovább!

nyúlósgumitej 2012.10.10. 14:31:45

Nono! A kultúrban is tudátk a Kakaóriások!

inquizitor 2012.10.10. 14:33:08

@nyúlósgumitej: @Dili:

Töröltem is, még a végén én égek el valami pimf kis máglyán emiatt:)Sorry még egyszer az érintettektől.
süti beállítások módosítása