Mi az a QuizNight?

Heti rendezésű, ingyenes kvízjáték csapatoknak. A kvízeket kocsmákban, kávézókban tartjuk, az este nyertes csapatai pedig italokat nyernek.

Hogyan lehet nevezni?

Csak foglalj asztalt a hozzád legközelebbi kvíz helyszínre, és gyere le hétfő este 8-ra egy 3-5 fős csapattal, a kvízmester a helyszínen elmondja a többi tudnivalót.

QuizNight Helyszínek

Friss topikok

  • nyúlósgumitej: Happy Hour!!! Ez azért szép húzás a GRUNDtól! Köszönjük! (2013.05.08. 09:19) Az év pubquize
  • nyúlósgumitej: A Még Nincs Név érte el a legmagasabb pontszámot 33 ponttal, de mivel fél ponton belul voltak dönt... (2013.04.29. 12:47) Kérem vissza a 30 pontunkat!
  • inquizitor: @BDzsH: próbálom mindenben a jót látni :) (2012.12.13. 18:31) Állítólag…
  • nyúlósgumitej: Egyértelmű, h a Hírcsárda :) (2012.12.06. 17:10) Blog.hu Karácsonyi buli
  • inquizitor: @nyúlósgumitej: megnyugodhatsz, nem ért el a kedves szerző annyit. Bár annyit talán még a Kedves V... (2012.10.17. 20:10) Habkönnyű hétfői haligali

2012.11.28. 12:30 inquizitor

Egyszer volt, hol nem volt…

[Visszatérve bokros teendőim súlya alól, osztom tovább az okosságot, helyettesemnek pedig tengermély hála a remek múlt heti értékelőért! ]

…volt egyszer egy „Habkönnyű hétfői haligali” című írás, ami nagyjából a tegnapelőtti kvíz inverzére született meg. Nagyon olcsó lenne most megfordítani az akkor írtakat, úgyhogy valamely változatosabb eszközhöz nyúlok szegényes palettámon. Akkor rögtön itt van egy kis narancssárga, kezdésnek…
Amely narancssárgával, vagy még inkább rózsaszínnel felvázolhatok egy mesevilágot, egy olyan mesevilágot, amely minden kvízes álma: SOKPONTOTSZERZŐS KVÍZ! Azt hiszem érezhető volt mindannyiunk számára, hogy a kvízmesterek ezen a héten kicsit lejjebb vitték a lécet, de ez nem baj, sok-sok rémmesét átéltünk már az elmúlt hetekben és azt gondolom, mindenkinek jól jön néhanapján, ha nem csak 2-3 csapatnak kezdődik hármassal a pontszáma. Ennek megfelelően az elmúlt hónapokban teljesen valószínűtlennek tetsző eredmények születtek hétfő este. Külön nevezhetjük- mindenféle bántás nélkül, csak az eddigi száraz tényeket figyelve- hatalmas bombameglepetésnek a pécsi 41,5 pontos csapatok szereplését, ezúton küldök – remélem- az ország minden játékosa nevében egy hatalmas kalaplengetést! És ha belegondoltok, ők csak fél pontra voltak attól, hogy minden kérdésre kiderüljön a válasz :D

A szőke, népmesei legkisebb fiúról legyen csak elég ennyi: de ezen felül is békés öt kérdéssel indítottunk, hozhatta a pontokat. A kapcsolatkört körülvevő múltkori hőzöngést én személy szerint nem nagyon értettem, szerintem laza volt, mint Babi néni, így saját véleményem az, hogy nem kellett Óznak lenni a megfejtéséhez. Ez pedig hatványozottan igaz a tegnapelőtti eresztésre, de így, hogy ez volt a koncepció, nem látok benne semmi kivetnivalót, ezen a héten felesleges lenne leküldeni a kvízíró szegénylegényt a „dekönnyűvoltakapcsolatkör”-verembe.
Miután költőink és íróink (némelyikük, hej, de nagy mesélő volt!) közül mindenki megtalálta a hozzá illő hercegkisasszonyt, egy rövid szünet és a villámkérdések után jött a következő húszfejű sárkány.

A király első öt találós kérdése, mellyel fele királysága már megszerezhető volt, nyilván pontosan abban a mértékben volt sorsfordító, amennyiben a csapattagok otthon voltak a sport témakörében. Nekem mondjuk Rubint Rékáról inkább a Hétszűnyű Kapanyányimonyók jut eszembe vagy Sid a Jégkorszakból, semmint egy sportoló, de hát istenem, nem vagyunk egyformák. Persze csak amennyiben nincs közöttünk két Lotti. A horgolós kérdést meglátva felkiáltottam, hogy visszatért a pagodakarfiol, de szerencsére tévedtem, csak a drága nagyanyó kézimunkája volt a képen. A kérdések szépen csordogáltak, nagy belekötés szerintem sehol sem lehetett semmibe. Ha mégis, küldjetek baglyokat!
A plusz tízes olyan szépen simult a tegnap estébe, mint az Excalibur a sziklába. Berecz Andrásnak mondva, azt a tulajdonságát, hogy néha egyszerűbb, mint a sima egypontos kérdések, éppen le lehetett volna faragni- most ugye egyáltalán nem volt magasan az első 35 léc-  de egy ilyen kvíz után csak nem fogok Atom Antizni egy- két kérdésen. A hárompontos mondjuk kemény volt, ez egy pszichothriller végére is odafért volna, a Hódító Hódos reklamációkra pedig csak azt tudom mondani, mint eddig: kedves kvízmesterek, tessék térben, időben, dimenzióban és univerzumban pontosan orientáltan megfogalmazni a kérdést és rögtön nincs ilyen gond (Pripjatyra is vonatkozik: Ukrajna/Csernobil ERRE a kérdésre ugyanolyan hibátlan válasz.)!
Egy, az általános és különös funkcióját is remekül betöltő kvízen vagyunk túl, remélem ezzel mindenki kiheverte a 21 pontos kvízekkel megtépázott önbizalmát és újult erővel vág neki jövő héttől a fejtörőknek. Érdemes is kihasználni a lehetőséget, mert idén már csak két forduló van hátra a bajnokságból!

A végére pedig egy újítás: Beck Dávid szaktárs a FAKT08-ból javasolta, hogy legyen megemlítve az aktuális állás a posztokban. És mivel a „mindent az olvasókért” elvet vallom magaménak, ezentúl- ha nem is minden héten- idebiggyesztem majd az toplista állásokat- de szigorúan badgek nélkül számolva, mert azok erősen torzíthatják egyelőre a képet!

Az összetett versenyt –melyben a Dzsóker és a FAKT08 alaposan elhúzott-kőkemény 0,16 ponttal vezeti a Dzsóker csapata, bitorolva ezzel értelemszerűen a Vaskapu dobogójának tetejét is, ahol azonban már kényelmes, 14 pontos előnyt építettek ki az APSZ- szal szemben. Hasonló nyugalommal szemlélhet maga alá Szentendrén a Family Guys, akik mögött a Kokták és a Van még…? küzd vérre menően a második helyért. A Pinyós FAKT08 akár hátra is dőlhetne, ha nem hajtanának az összetett elsőségért, a budai helyszín simán az övék, a Black Jesusnak csoda kell (mondjuk ilyen névvel talán lehetséges) az aranyhoz. Szegeden a CC vezet, de itt teljesen háromesélyes a küzdelem, a Kocsmák vagy a Mérőmókus bármikor fordíthat egy jól sikerült hétfővel. Féltávnál a Kultúros ZŐD még nem nyugodhat meg, 11 pont eltűntethető egy fél szezon alatt, a Bangkok Hilton pedig nyilván erre törekszik, meg a vulkános csapat is :). Pécsett az első három társaság 3 ponton belül, hacsak nem borul valami, ez az utolsó fordulóig szoros lesz. A Jókaiban, a Sugárban és főleg a Mezcalban még csak kialakulóban a törzsgárda, a regisztrációig még sokan nem jutottak el, így releváns információt majd a későbbiekben kaphattok innen.

A végén pedig következzen három állandó rovatunk, ahol tudományos igényű alapossággal szedjük ízekre az aktuálisan lepergett kvízt:

1.Igazságossági- faktor-mérő-elemző központunk kimutatása kábéra (igen, tudjuk, ez nem 40. Azért kábéra, okoskák.)

Irodalom: 5
Történelem: 4
Popkultúra (modern film, zene, művészetek): 2
Természettudományok: 7
Művészettörténet (klasszikusok): 4
Technika: 3
Gazdaság: 5
Sport: 8

2. Ideális kvíz lett volna: az első alkalommal kvízen résztvevő Sinkovics Gábornak, bár mivel nem lehetett szolibérletet nyerni, nem biztos, hogy eljött volna azért a 17 pontért, ami neki már valószínűleg komoly sikerélmény lett volna.

3. Bónusz egy mondat Szigor tanársegéd úrtól a zsar… a villámkérdésekről: A hallgató témaválasztása újító gondolata miatt dicsérhető- noha felmerül, hogy nem teljesen saját kútfőből dolgozott- ugyanakkor- az újítás minden nehézségét elismerve- nem nyűgözött le: ezért ez most „csak” egy biztató, „lesz ez még jobb is” négyes.

Ezzel zárom soraimat mára, remélve, hogy hétfőn ismét találkozunk a QuizNight immáron KILENC helyszínének valamelyikén, azután pedig itt a blogon vagy Facebookon, ahol komment és like és kommentlike formátumban fejezhetitek ki (nem)tetszéseteket, vitaindítóitokat, észrevételeiteket a kvízzel és a leírtakkal kapcsolatban!
Csak ismételni tudom az általam kiegészített régi, dakota közmondást: mindenki hozzon magával még egy embert, hogy ők is itt játszhassák az agyukat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://quiznight.blog.hu/api/trackback/id/tr354931234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása